fbpx 🍝✅Pasta med tomatsauce og gremolata | opskrifter | GastroFun.dk

Pasta med tomatsauce og gremolata

Pasta med tomatsauce og gremolata
Underrubrik
Serveret med gulerødder og sommertrøffel
Sidst ændret:
Onsdag den 13. maj, 2020 - 08:26
Beskrivelse

En lækker og nem pastaret fra det italienske køkken. Retten er lavet med en smule bacon, men kan sagtens laves uden - der er stadig masser af smag i. Den revne trøffel giver et strejf af luksus til denne billige og velsmagende ret. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
500 fed Pasta (fx fettuccine)
2 Løg
250 g Bacon
5 dl Passata
3 fed Hvidløg
1 1⁄2 dl Hvidvin
250 g Tomater (cherry- eller blommetomater)
  Sukker
  Salt
  Peber
1 bdt Persille
2 fed Hvidløg
100 g Parmesan (friskrevet)
1 Citronskal (fintrevet)
  Trøffel (revet)
  Parmesan (friskrevet)
  Olivenolie (til stegning)
Vejledning

Tomatsauce:

Start med at lave en sofrito, en grøntsagsbase til saucer og gryderetter, der er særlig kendt fra det italienske køkken.  

To gulerødder, bladselleri og den ene løg skæres i tern og brunes i en gryde/pande i olivenolie ved middel varme. Steg det under jævnlig omrøring i ca. 15 miutter, til det er mørt. Tag det af blusset, og stil til side.

Bacon skæres ligeledes i tern og steges sprødt på panden. Halvdelen tages fra, lægges på fedtsugende papir og stilles til side. Den anden halvdel blandes i sofritoen. 

Skær det andet løg samt hvidløg i tern og brun dem i en gryde. Tilsæt passata, hvidvin og hakkede tomater og lad det koge i 30 minyutter, gerne længere.

Blend saucen, gerne med blender/stavblender, så den er lækker og fin.

Smag til med salt, peber, sukker, æbleeddike og citronsaft.

 

Gremolata

Skyl og hak persillen groft. pil hvidløg.

Blend persille og hvidløg sammen med parmesan, brød og revet citronskal i en minihakker.

 

Servering

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vi brugte spaghetti til den her ret - det blev kogt i 8 minutter.

Skær de resterende fire gulerødder i stave og kom dem ned til pastaen cirka 5 minutter før, den er færdig.

Anret den frisk-kogte pasta med tomatsauce, gremolata og den sprødstegte bacon. Riv trøffel og parmesan over.

Pasta med tomatsauce og gremolata

Noter

Tip: Er det sæson for nye gulerødder kan du med fordel bruge dem i denne opskrift. De vaskes og skrabes, men lad toppen sidde på. Det ser dekorativt ud ved serveringen.  

Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet tomatsovs
Opskrift
Per Asmussen
Tomatsalsa
Opskrift
fadlsforlag
Tomatsalsa
Opskrift
Susanne
Hjemmelavet pasta
Opskrift
Anette
Alt du skal vide om tomat
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier