fbpx ūüćĚ‚úÖPasta med tomatsauce og gremolata | opskrifter | GastroFun.dk

Pasta med tomatsauce og gremolata

Pasta med tomatsauce og gremolata
Underrubrik
Serveret med guler√łdder og sommertr√łffel
Beskrivelse

En l√¶kker og nem pastaret fra det italienske k√łkken. Retten er lavet med en smule bacon, men kan sagtens laves uden - der er stadig masser af smag i. Den revne tr√łffel giver et strejf af luksus til denne billige og velsmagende ret.¬†

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
500 fed Pasta (fx fettuccine)
250 g Bacon
5 dl Passata
1 1⁄2 dl Hvidvin
250 g Tomater (cherry- eller blommetomater)
  Sukker
  Salt
  Peber
1 bdt Persille
100 g Parmesan (friskrevet)
1 Citronskal (fintrevet)
  Tr√łffel (revet)
  Parmesan (friskrevet)
  Olivenolie (til stegning)
Vejledning

Tomatsauce:

Start med at lave en sofrito, en gr√łntsagsbase til saucer og gryderetter, der er s√¶rlig kendt fra det italienske k√łkken.¬†¬†

To guler√łdder, bladselleri og den ene l√łg sk√¶res i tern og brunes i en gryde/pande i olivenolie ved middel varme. Steg det under j√¶vnlig omr√łring i ca. 15 miutter, til det er m√łrt. Tag det af blusset, og stil til side.

Bacon sk√¶res ligeledes i tern og steges spr√łdt p√• panden. Halvdelen tages fra, l√¶gges p√• fedtsugende papir og stilles til side. Den anden halvdel blandes i sofritoen.¬†

Sk√¶r det andet l√łg samt hvidl√łg i tern og brun¬†dem i en gryde. Tils√¶t passata, hvidvin og¬†hakkede tomater og lad det koge i 30 minyutter,¬†gerne l√¶ngere.

Blend saucen, gerne med blender/stavblender, så den er lækker og fin.

Smag til med salt, peber, sukker, æbleeddike og citronsaft.

 

Gremolata

Skyl og hak persillen groft. pil hvidl√łg.

Blend persille og hvidl√łg sammen med parmesan, br√łd og revet citronskal i en minihakker.

 

Servering

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vi brugte spaghetti til den her ret - det blev kogt i 8 minutter.

Sk√¶r de resterende fire guler√łdder i stave og kom dem ned til pastaen cirka¬†5 minutter f√łr, den er f√¶rdig.

Anret den frisk-kogte pasta med tomatsauce, gremolata og den spr√łdstegte bacon. Riv tr√łffel og parmesan over.

Pasta med tomatsauce og gremolata

Noter

Tip: Er det s√¶son for nye guler√łdder kan du med fordel bruge dem i denne opskrift. De vaskes og skrabes, men lad toppen sidde p√•. Det ser dekorativt ud ved serveringen.¬†¬†

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier