fbpx ✅Pasta med kødsovs🍝 | opskrifter | GastroFun.dk

Pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs
Sidst ændret:
Torsdag den 17. oktober, 2019 - 08:16
Beskrivelse

Min udgave af en ægte, langtidssimret kødsovs til pasta.

Kødsovsen er tilsat bacon, vin og forskelige slags grøntsager, og den lange kogetid gør, at alle smagene blandes sammen i en skøn forening.

Retten kan på ingen måde sammenlignes med en kødsovs, der er bikset lynhurtigt sammen og kogt i 10 minutter. Denne er helt anderledes rund og fyldig i smagen og så god, at du sagtens vil kunne servere den for gæster. 

 

Pasta med kødsovs opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pasta)
500 g Pasta
  Opskriftsgruppe (Kødsovs)
1 Løg
2 fed Hvidløg
1 spsk Karry
4 skv Bacon (tørsaltet)
1 Bladselleri (1 stængel)
4 dl Passata
2 dl Rødvin
1 dl Hvidvin
1 dl Piskefløde (eller sødmælk)
  Sukker
  Krydderier (salt og peber)
  Olivenolie (til stegning)
  Opskriftsgruppe (Topping)
Vejledning

Kødsovs:

Hak løg, hvidløg, gulerødder, bacon og bladselleri i små tern.

Opvarm en stegegryde eller stor sauterpande med olivenolie og kom bacon og grøntsager deri. 

Når alt har fået lidt stegeskorpe, tages det op, og der hældes lidt mere olie på panden.

Hæld karry på panden og lad det "brænde" lidt af. Tilsæt kødet og lad det stege, indtil al væsken er væk.

Når du bruner det hakkede oksekød, så start med at fordele det i bunden af gryden med en spartel og lade det brune ved middelhøj varme. Rør i det med et par minutters mellemrum og “hak" alle klumper så fine, som du kan. Kødet smider i løbet af processen en masse væske i form af kødsaftsaft og fedt, og denne væske skal koge helt væk. Først når kødet nærmest ligger og "knitrer" på panden - og det tager længere tid, end man tror: måske 30-40 minutter, tilsættes resten af ingredienserne. 

Når kødet er "færdigstegt", tilsættes vinen. Kog op og lad derefter retten simre 10-15 minutter. 

Tilsæt passata og den svitsede grøntsagsblanding og lad det hele simre i en time til halvanden.

Tilsæt fløde eller sødmælk og lad retten simre videre i et par minutter.

Smag til med salt, peber, sukker, citronsaft og eddike.

 

Pasta:

Bring en stor gryde med rigeligt vand i kog.

Tilsæt pastaen samt salt og kog den al dente efter pakkens anvisning.

Når pastaen er færdig, hældes den over i gryden med saucen sammen med en smule af kogevandet (cirka 1 dl.). 

Lad det lige simre videre i et minut eller to, og retten er klar til servering.

Riv parmesanost henover og server straks.

Pasta med kødsovs

Noter

Det er oplagt at koge en større portion af kødsovsen og derefter fryse den ned i portioner, der passer til husstandens størrelse. Så er det lynhurtigt at sætte en portion pasta med kødsovs på bordet på travle hverdage - og tilmed i en langt bedre udgave, end du ville kunne nå at frembringe. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier