Pasta med kødsovs

Indsendt af Per man, 16/10/2017 - 15:04
Underrubrik
Vores variant af spaghetti bolognese
Billede
Pastakødsovs
Description

Det her er en simreret og ikke en 15 minutters løsning som vi ellers kender retten som i Danmark. Retten er et forsøg på at komme i nærheden af den rigtige "Ragú Alla Bolognese".

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 Gulerod (Gerne stor)
2 Bladselleri (Stængler)
1 Løg (Gerne stor)
100 g Bacon
250 g Passata (Kan også være hakket tomat fra dåse (uden tilføjet krydderier))
3 dl Hvidvin
1 tsk Sukker (Lille tsk. fuld.)
1 spsk Citronsaft (Samt revet citronskal)
2 dl Mælk (Kan også være fløde)
500 g Pasta (Gerne tagliatelle, skruer, penne eller andet bredt pasta)
  Parmesan (Efter behov. Aldrig køb parmesan der er revet i forvejen.)
Vejledning

Hak alle grønsagerne og brun det på en pande i lidt olivenolie på middelvarme.

Giv det ca. 15-20 min. indtil det er mørt.

Tag det af blusset og steg baconen/pancettaen sprødt.

Sofrito grønsagsblanding

Vi blender altid blandingen ad hensyn til konsistensen i den færdige pastaret.
 

Kødet lægges på panden ved middel varme. Blive ved med at røre/hakke i kødet indtil alle klumperne er så fine som overhoved muligt.

Steg/kog kødets fedt/saft væk indtil kødet ligger og knitrer på panden. Det kan sagtens tage 30-45 min. Krydre kødet med salt og peber derefter.

Hæld hvidvinen til og lad det meste koge ud. Derefter skal passataen og sofritoen tilføres sammen med citronsaften og sukkeret.

Lad det stå og simre i 1-1,5 time.

Kog pastaen ét minut mindre end pakken anviser. Samtid tilføjes mælken/fløden til saucen.

Når pastaen er kogt, sigt vandet fra men sørg for at gemme 1 dl. af kogevandet. 
 

Tilføj pastaen, den revne citronskal og kogevandet til saucen og lad det stå at samle sig i et minut eller to.

 

Ved serveringen rives frisk parmesan henover retten sammen med friskkværnet peber.

 

Kategori