fbpx 🥄 Paprikasovs 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Paprikasovs

Paprikasovs
Beskrivelse

En lækker sovs, der passer godt til både okse, svine og lammekød.

Sovsen er let og lave og tager forholdsvis kort tid. 

Har du kun smagt en paprikasovs lavet af pulver, bør du unde dig selv at smage en ægte en af slagsen.

Udbytte
2 Personer
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
1 tsk Olie
1 Gulerod (Gerne stor)
1 Løg
1 fed Hvidløg
3 dl fond (Okse/lammefond. Brug evt. en Fond du chef opløst i vand)
1 dl Mælk
1 dl Hvidvin
1 dl Fløde
1 spsk Paprika
1 tsk Gastrik (Kan erstattes af eddike og sukker)
1 tsk Citronsaft
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Skær grøntsagerne ud i grove stykker. 

Opvarm en gryde og steg grøntsagerne gyldne i olien.

Tilsæt paprika og chilipulver og lad det stege med et øjeblik.

Tilsæt vin og lad det koge lidt ind.

Kom fonden i gryden og lad atter væsken koge ind.

Hæld nu mælken ved og lad også den koge lidt ind.

Tilsæt til sidst fløden og lad sovsen simre i et par minutter.

Smag den til med salt, peber, citronsaft og gastrik.

Hvis du synes, at stykkerne af grøntsager er lidt for store, kan du blende sovsen med en stavblender.

Blend al sovsen, eller bare delvist, som vi gjorde. Vi foretrak en sovs med lidt struktur, så vi lod nogle hele stykker af grøntsager være tilbage.

Paprikasovs

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier