fbpx ūü•Ą Paprikasovs ūüĎĆ | opskrifter | GastroFun.dk

Paprikasovs

Paprikasovs
Beskrivelse

En l√¶kker sovs, der passer godt til b√•de okse, svine og lammek√łd.

Sovsen er let og lave og tager forholdsvis kort tid. 

Har du kun smagt en paprikasovs lavet af pulver, b√łr du unde dig selv at smage en √¶gte en af slagsen.

Udbytte
2 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
1 tsk Olie
1 Gulerod (Gerne stor)
3 dl fond (Okse/lammefond. Brug evt. en Fond du chef opl√łst i vand)
1 dl Mælk
1 dl Hvidvin
1 dl Fl√łde
1 spsk Paprika
1 tsk Gastrik (Kan erstattes af eddike og sukker)
1 tsk Citronsaft
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Sk√¶r gr√łntsagerne ud i grove stykker.¬†

Opvarm en gryde og steg gr√łntsagerne¬†gyldne¬†i olien.

Tils√¶t paprika og chilipulver og lad det stege med et √łjeblik.

Tilsæt vin og lad det koge lidt ind.

Kom fonden i gryden og lad atter væsken koge ind.

Hæld nu mælken ved og lad også den koge lidt ind.

Tils√¶t til sidst fl√łden¬†og lad sovsen¬†simre i et par minutter.

Smag den til med salt, peber, citronsaft og gastrik.

Hvis du synes, at stykkerne af gr√łntsager¬†er lidt for store,¬†kan du blende sovsen med en stavblender.

Blend al sovsen, eller¬†bare delvist, som vi gjorde. Vi foretrak en sovs med lidt struktur, s√• vi lod nogle hele stykker af gr√łntsager v√¶re tilbage.

Paprikasovs

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier