fbpx ✅Panzanella🥗🍅 | opskrifter | GastroFun.dk

Panzanella

Panzanella
Sidst ændret:
Tirsdag den 12. maj, 2020 - 13:51
Beskrivelse

"Panzanella er en af mine favoritsalater, som stammer fra Toscana og egentlig er skabt til at få brugt det brød, familien havde til overs.

Den er fuld af smag og farver og signalerer sommer mere end noget andet.

Der findes mange versioner af denne salat.

Her er min. 

Man kan godt udelade ansjoserne".

Vi har opskriften fra bogen: "Grill grønt", hvor forfatteren Nikolaj Juel.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Ingredienser
1 Brød (daggammelt ciabattabrød, skorpen skåret af og revet i grove stykker)
2 Rød peberfrugt (grillede)
300 g Tomater (heirloom - gerne en blanding af farver og former)
1 spsk Kapers
  Ansjosfileter (et par)
300 g Tomater (San Marzano)
1 fed Hvidløg
5 spsk Olivenolie
5 Ansjosfileter (til topping)
1 tsk Kapers (til topping)
10 Basilikumblade (til topping)
  salt og peber (tilsmagning)
Vejledning

Grill pebrene, til skindet er sort pĂĄ alle sider.

Kom pebrene i en frysepose, og lad dem køle af.

Fjern skindet og kernerne, og sæt til side.

Snit et kryds i bunden af tomaterne, og blancher tomaterne i kogende vand i 10 sekunder.

Kom tomaterne i isvand, og fjern skallen med en urtekniv.

Knus hvidløget med lidt salt i en morter.

Tilsat ansjoser, kapers og halvdelen af basilikumbladene.

Stød det hele, til du har en fin pasta.

Skær tomaterne i grove stykker, og kom dem i morteren.

Stød dem, til du har en fin pure.

Tilsat olivenolie og rødvinseddike, og smag til med salt og peber.

Skær heirloom-tomaterne i mundrette stykker, og kom dem i en skål med brødstykkerne og de grillede pebere.

Hæld dressingen ud over, og vend det godt. Vend salaten ud på et serveringsfad eller 4 tallerkener, og pynt med basilikumblade, ansjosfileter og kapers.

Buon appetito.

Læs også
Padron peber med salsa romesco
Opskrift
Gyldendal
Grillet asparges
Opskrift
Gyldendal
Salater
Artikel
Redaktion
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier