fbpx 🍮Panna cotta🍋 | opskrifter | GastroFun.dk

Panna cotta

Panna cotta
Underrubrik
Vanilje panna cotta med citronsirup og karameliserede valnødder
Sidst ændret:
Mandag den 25. november, 2019 - 13:34
Beskrivelse

Mit bud på en lækker italiensk vanilje panna cotta hvor den får det bedste fra citronen med. En luftig mousse med en syrlig og sød citronsirup og karameliserede valnødder på toppen.

Opskriften er simpel, men skal laves i god tid. Det gør bestemt ikke noget, for den kan f.eks. laves om formiddagen eller dagen inden du skal hygge med dine gæster.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 glas
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 15 minutter
Ingredienser
1⁄2 l Fløde
3 Husblas (Blade)
1⁄2 dl Rørsukker
1 tsk Citronskal (Fint revet)
Vejledning

Panna cotta

Husblas lægges i blød i cirka 5 minutter i koldt vand.

Fløden bringes i kog og sukker, vanilje og citron koges med. Rør hele tiden i gryden så det ikke brænder på.

Knug vandet ud af husblassen og smelt det med i gryden.

Fløden hældes på glas og stilles på køl i minimum 4 timer - gerne natten over.

 

Servering

Server med et lag citronsirup og karameliserede valnødder på toppen. 

Noter

Citronsiruppen var et lækkert pendant til den fede fløde og valnøddderne gav et lækkert crisp!

Det kunne i øvrigt have været hvilke som helst nødder - tror jeg skal prøve med usaltede pistacie nødder næste gang!

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om citroner
Artikel
Redaktion