fbpx Pandesovs ūüėč | opskrifter | GastroFun.dk

Pandesovs

Pandesovs
Beskrivelse

Brun pandesovs; en af mine mest yndede spiser i min barndom. Det er super nemt at lave og smager super godt. I min barndom var det en Maggi-terning kogt op i stegeresterne.

Ved hjælp af en god fond og få ingredienser får du her vores bud på den perfekte pandesovs.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Stegefedt (Fra en stegepande. Det kan f.eks. v√¶re fra frikadeller eller hakkeb√łf.)
2 dl Oksefond (Gerne kraftig. Kan erstattes af Fond du chef/boullionterning i kogende vand)
1 dl Vand (Gerne kogevand, fra f.eks. kartofler eller lignende)
2 spsk Hvedemel (Til meljævningen)
2 spsk Mælk (Til meljævningen)
1 spsk Ketchup
1⁄2 dl Fl√łde
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft)
Vejledning

I min udgave af pandesovs har jeg brugt stegerester fra frikadeller, der er stegt i rigeligt sm√łr.

Frikadellerne var taget af blusset og holdt varme i et ildfast fad i ovnen, mens sovsen laves.

Skru op for panden p√• h√łj varme og tils√¶t fonden. Jeg har altid en masse fond hjemme ved mig, men du kan altid bruge bruge en¬†bouillonterning (eller som jeg anbefaler "Fond du chef") sammen med vand.¬†

Lad det koge igennem i 5 minutter sammen med kogevandet fra f.eks. kartofler. Det giver ekstra smag.

Lav en melj√¶vning af melet og m√¶lken og kom det stille og roligt i sovsen under kraftig omr√łring.

Skru ned for blusset.

Tils√¶t sennep, worcestershiresauce, ketchup og sovsekul√łr, stadig under omr√łring.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Pandesovs

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier