fbpx Pandesovs 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Pandesovs

Pandesovs
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Brun pandesovs; en af mine mest yndede spiser i min barndom. Det er super nemt at lave og smager super godt. I min barndom var det en Maggi-terning kogt op i stegeresterne.

Ved hjælp af en god fond og få ingredienser får du her vores bud på den perfekte pandesovs.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Stegefedt (Fra en stegepande. Det kan f.eks. være fra frikadeller eller hakkebøf.)
2 dl Oksefond (Gerne kraftig. Kan erstattes af Fond du chef/boullionterning i kogende vand)
1 dl Vand (Gerne kogevand, fra f.eks. kartofler eller lignende)
2 spsk Hvedemel (Til meljævningen)
2 spsk Mælk (Til meljævningen)
1 spsk Ketchup
1⁄2 dl Fløde
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft)
Vejledning

I min udgave af pandesovs har jeg brugt stegerester fra frikadeller, der er stegt i rigeligt smør.

Frikadellerne var taget af blusset og holdt varme i et ildfast fad i ovnen, mens sovsen laves.

Skru op for panden på høj varme og tilsæt fonden. Jeg har altid en masse fond hjemme ved mig, men du kan altid bruge bruge en bouillonterning (eller som jeg anbefaler "Fond du chef") sammen med vand. 

Lad det koge igennem i 5 minutter sammen med kogevandet fra f.eks. kartofler. Det giver ekstra smag.

Lav en meljævning af melet og mælken og kom det stille og roligt i sovsen under kraftig omrøring.

Skru ned for blusset.

Tilsæt sennep, worcestershiresauce, ketchup og sovsekulør, stadig under omrøring.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Pandesovs

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier