Pæretærte

Pæretærte
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift på den fantastiske og velsmagende pæretærte serveret med creme fraiche med vanilje. 

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
4 dl Hvedemel
1 1⁄2 dl Sukker
150 g Smør (Stuetempereret)
1 Æg
3 1⁄2 Pærer (Dåsepærer i sukkerlage. Cirka 450 gram svarende til en dåse)
  Sukker (Til at drysse ovenpå tærten)
  Vand (Til at pensle tærten med)
Vejledning

Du kan sagtens sylte dine pærer selv, men vi køber typisk dåsepære i sukkerlage til denne opskrift. De er også allerede halveret, så en stor del af arbejdet er allerede gjort for dig. Dræn dem inden de skal bruges.

 

Mørdej

Sørg for at smørret ikke kommer direkte fra køleskabet, det gør det hele meget nemmere. Skær det i mindre tern og smuldr det sammen med melet i en skål.

Bland herefter sukker og vaniljesukker i massen.

Ælt dejen sammen med hænderne og ægget. Den må ikke æltes for meget. Sæt den på køl og lad det hvile i 46-60 minutter.

Tag mørdejen ud af køleskabet og del den i to.

 

Creme fraiche med vaniljesukker

Hæld din creme fraiche i en skål.

Rør forsigtigt vaniljesukkeret ind i creme fraichen til det er blandet helt sammen.

Creme fraiche med vaniljesukker

 

Pæretærte

Rul den ud på et meldrysset bord og sørg for at de passer i størrelsen til at de er lidt større end den tærteform eller springform du bruger til tærten.

Smør din form i lidt smør og læg den ene dej i bunden. Pres dejen op langs kanten.

Placer pærerne med den buede side opad og stilkenden mod midten. Der er plads til cirka 7 halve i tærten.

Læg herefter den anden dej over pærerne og tryk dem godt til i kanten.

Pensl med koldt vand og drys herefter med lidt sukker.

 

Bag tærten i midten af ovnen ved 200 grader almindelig ovn i cirka 35-40 minutter.

Lad den køle en smule af før servering.

.Pæretærte

Pæretærte

Pæretærte

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier