fbpx 🥘Paella | opskrifter | GastroFun.dk

Paella

Paella (foto: Chris Tonnesen)
Beskrivelse

Den dejlige og velsmagende spanske klassiker: Paella. Skaldyr, kylling og ris går op i en højere enhed og får en smuk gul farve af safran.

Vi har opskriften fra bogen: "One pot", skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:

"Skaldyr, kylling og ris i en smuk og skøn forening."

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Paella)
50 g Chorizo
2 Løg
3 fed Hvidløg
1 Peberfrugt (Grøn)
1 tsk Paprika
1 tsk Gurkemeje
1⁄2 tsk Safran (Udblød i lidt vand)
2 tsk Salt
1 l Vand
5 dl Ris
  Opskriftsgruppe (Desuden)
500 g Blåmuslinger (Rengjorte)
500 g Rejer (Med skal)
200 g Ærter
  oliven (Både grønne og sorte)
  Citron
Vejledning

Pil løg og hvidløg og hak begge dele.

Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær i strimler.

Skær chorizoen ud i tern.

Del kyllingen i 6-8 stykker og brun stykkerne af i olie i en egnet pande.

Fx en stor sauterpande med låg.

Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken.

Steg løg og hvidløg på lav varme, til de er bløde.

Tilsæt peberfrugtstrimlerne og steg videre i et par minutter.

Tilsæt chorizo og steg lidt videre, inden kyllingestykkerne kommes tilbage i panden.

Tilsæt flåede tomater, krydderier, salt og bouillon – hæld ca. 8 dl på til at starte med og lad det koge op.

Tilsæt risene, skru ned og lad det hele småsnurre med låg på i ca. 35 minutter.

Hæld evt. mere bouillon på undervejs, hvis retten er ved at koge tør.

Tilsæt muslingerne og damp dem, til de åbner sig.

Det tager cirka 5 minutter.

Tilsæt rejer og ærter og kom oliven over.

Smag til med salt og citronsaft og server retten med et godt drys persille, citron i både og masser af kold hvidvin.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "One pot" fra Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion