Padron peber med salsa romesco

Padron peber med salsa romesco
Sidst ændret:
Mandag den 4. maj, 2020 - 13:55
Beskrivelse

Padron-peber med ristede mandler, grillet peber og romesco.

Man får lyst til at feste, når man får sådan en tallerken serveret.

Fuld af smag og farve, og så er det superlet at lave.

Padron peber er heldigvis blevet populært herhjemme, så mange supermarkeder har dem.

Ellers sp√łrg din gr√łnthandler, de kan sikkert f√• fat i dem til dig.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill gr√łnt", hvor forfatteren Nikolaj Juel.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Hviletid
10 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Salsa romesco)
1 Tomater (solmoden)
60 g Mandler (uden skal)
1 skv Br√łd (tyk skive t√łrt br√łd, skorpen sk√•ret af)
1 tsk R√łget paprika (dulce)
1 tsk R√łget paprika (picante)
  Salt
Vejledning

Grill pebere og tomat.

Tag skindet af, og fjern kernerne.

Kom 150 ml olivenolie i en kasserolle, og sæt den på blusset.

Hak br√łdet til br√łdkrummer i en foodprocessor, og kom krummerne¬†i den varme olie.

Tag br√łdkrummerne op af olien, n√•r de er gyldne, og dr√¶n dem p√• et stykke k√łkkenrulle.

Knus hvidl√łget i en morter med lidt salt.

Kom mandlerne i morteren, og st√łd dem, til de er groftmalede.

Kom dern√¶st tomat¬†og pebere i morteren, og st√łd, til du har en grov mos.

Tils√¶t¬†dern√¶st br√łdkrummer, de to paprikaer, sherry vineddike og 2¬†spsk. olivenolie.

R√łr det hele godt sammen og smag til med salt og lidt ekstra¬†vineddike, hvis det mangler.

Sæt til side. 

Grill dine r√łde pebere hele, p√• alle sider, til skindet p√• peberen¬†er helt sort.

Kom dine pebere i en frysepose, og lad dem k√łle af.

Fjern skindet og kernerne, og riv peberen i tykke strimler.

Grill padron-peberne, til skindet blistrer.

Arranger padron-peberne og de r√łde grillede pebere p√• et serveringsfad eller p√• individuelle¬†tallerkner.

Krydr med flagesalt, og server med en skefuld romesco.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier