fbpx ūüćõPad Krapow Gai | opskrifter | GastroFun.dk

Pad Krapow Gai

Pad Krapow Gai
Underrubrik
Min variant af en thai mad klassiker!
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 12:59
Beskrivelse

Jeg elsker generelt ALT thaimad (s√¶rligt min mors egen - hun er f√łdt og opvokset i Thailand), og Pad Krapow er en af de helt gode street food klassikere, som jeg virkelig holder af.

Pad Krapow er hurtigt, nemt og ligetil - og s√• sender retten fluks mine tanker mod de¬†eksotiske og varme himmelstr√łg:¬†B√•de det travle, trafikerede, menneskefyldte Bangkok og de sm√•, charmerende¬†gadek√łkkener placeret langt uden for storbyens stress og jag.

Forleden aften inviterede jeg min far til spisning. Vi har lige bestilt flybilletter til vores n√¶ste ferie: 3 uger til Thailand! Jeg ser VIRKELIG frem til at s√¶tte t√¶nderne i alle de sk√łnne, thailandske retter, s√• for at s√¶tte stemningen, fandt jeg det helt oplagt at diske op med en¬†klassiker fra de¬†thailandske gadek√łkkener: Pad Krapow.

Jeg lavede Pad Krapow Gai, og "Gai" betyder bare "kylling".

Det har sine udfordringer at lave en VASKEægte Pad Krapow (fordi den laves med hellig basilikum), men heldigvis kan man sagtens lave små finjusteringer.

En traditionel Pad Krapow best√•r typisk af blandt andet hakket kyllinge-¬†eller svinek√łd, s√•kaldte snake beans (nogle meget lange, gr√łnne b√łnner), chili, hvidl√łg, m√łrk soya, thaisoya¬†(en tynd soyasauce), fiskesauce og¬†ikke mindst hellig basilikum.

Det er ikke til at opst√łve hellig basilikum herhjemme, men hvis du sl√•r¬†vejen forbi et asiatisk supermarked, vil jeg anbefale, at du k√łber s√łd thaibasilikum som erstatning - her er det ogs√• muligt at finde de lange gr√łnne snake beans.

Du kan med lidt god vilje dog SAGTENS substituere med almindelig basilikum og friske gr√łnne b√łnner fra dit "normale" supermarked - det gjorde jeg selv!

Det er blot vigtigt, at det er friske gr√łnne b√łnner og ikke de der klassiske haricot verts fra frost ;-)¬†Friske gr√łnne b√łnner smager LANGT bedre, i hvert fald i wokretter, fordi b√łnnerne gerne skal have noget bid i sig i den f√¶rdige ret.

Pad Krapow Gai

N√•r jeg laver "thaimad" - eller thai-inspireret mad, som det nok n√¶rmere bliver - s√• ender jeg altid med at freestyle¬†en del og tilf√łje en masse andre ting, for eksempel babymajs, vandkastanjer og s√• videre.

Denne gang blev det til blandt andet babymajs, for√•rsl√łg, b√łnnespirer, skiver af frisk tomat¬†og babyspinat.

Dette er altså ikke den helt traditionelle Pad Krapow, men thaimad er generelt virkelig svært at spolere - og så vil det nok kun være en kender, der ville kommentere på det.

- Og n√• ja, s√• skal en Pad Krapow selvf√łlgelig serveres med l√¶kre, aromatiske jasminris.¬†Du kan ogs√• komme et stegt spejl√¶g ovenp√• risene.

N√¶ste gang vil jeg lave retten med enten hakket kylling eller hakket svinek√łd for at g√łre det LIDT mere autentisk, men denne udgave smagte under alle omst√¶ndigheder dejligt - og meget thailandsk!

Hvis du er i tvivl om, hvor st√¶rk du kan "t√•le" din Pad Krapow, s√• smag p√• chilien f√łrst - der er n√¶sten ikke andet for. Chilier kan virkelig variere¬†i styrke, ogs√• selvom du igen og igen g√•r efter den samme type "chilimix" nede fra supermarkedet.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
2 dl Jasminris
450 g Kyllingebryst (eller hakket)
1 ds Babymajs
4 Chili (chilimix fra supermarkedet.)
100 g Gr√łnne b√łnner (friske)
100 g Babyspinat
1 bdt Basilkum (jeg brugte en hel potte)
1 spsk Soya
2 spsk Fiskesauce
1 spsk R√łrsukker (eller almindeligt hvidt)
3 spsk Olie (smagsneutral)
Vejledning
  1. Tag kyllingen ud af k√łleskabet. Det har godt af ikke at v√¶re k√łleskabstemperatur, n√•r det kommer p√• den varme pande, da k√łdet ellers vil afgive en del v√¶ske og f√• k√łdet til at koge fremfor at stege.
  2. Kom risene i en gryde og skyl dem godt igennem i koldt vand. Vandet beh√łver ikke blive helt klart, men du vil gerne have skyllet det meste af den "overskydende" stivelse ud.
  3. Fyld gryden op med frisk, koldt vand, så risene er dækket med cirka 2 centimeters vand.
  4. Kog risene m√łre p√• komfuret. Du kan med fordel bruge en riskoger, men en almindelig gryde/kasserolle er ogs√• fin.
  5. S√¶t de f√¶rdige ris til side og g√• nu i gang med at klarg√łre alle ingredienserne til wokpanden. Alt skal g√łres klar p√• forh√•nd, da der ikke bliver meget tid til det, n√•r f√łrst vi g√•r i gang med tilberedningen.
  6. Sk√¶r de gr√łnne b√łnner ud i stykker p√• 3 centimeters l√¶ngde.
  7. Skær tomaterne ud i brede både.
  8. Sk√¶r for√•rsl√łgene ud i tynde skiver.
  9. Skyl babyspinaten og basilikumbladene.Pad Krapow Gai
  10. Skær babymajsene ud i 2 centimeters længde.
  11. Pil l√łget og sk√¶r det ud i brede b√•de.¬†
  12. Skær halvdelen af chilierne ud i tynde, skrå skiver. Det ser dekorativt ud i den færdige ret.Pad Krapow Gai
  13. Hak den sidste halvdel af chilierne groft og kom dem over i en morter. Du kan også bruge en minihakker, hvis du ikke har en morter.
  14. Sk√¶r hvidl√łget i mindre skiver og kom dem ligeledes over i morteren.Pad Krapow Gai
  15. Giv det en god tur i morteren. Det skal blive til en ret grov masse.Pad Krapow Gai
  16. Skær kyllingebrysterne ud i passende stykker. Jeg skærer dem gerne ud i skiver på skrå og halverer dem eventuelt, hvis nogle af stykkerne bliver for lange. Det ser dog også meget dekorativt ud med lange, skrå skiver af kylling!
  17. S√¶t din wok p√• komfuret og t√¶nd p√• fuldt dr√łn.
  18. Når wokpanden er varm, hældes olien på.
  19. T√¶nd for emh√¶tten og h√¶ld den grove chili-/hvidl√łgsblanding i den varme olie.
  20. Lad det tage lidt farve.
  21. Kom nu k√łdet p√• panden og lad det hurtigt f√• lidt farve.
  22. Tils√¶t herefter soya, fiskesauce, √łsterssauce og sukker.
  23. R√łr det godt rundt.
  24. Tilf√łj tomater, gr√łnne b√łnner, for√•rsl√łg, babymajs, r√łdl√łg og de tynde skiver af chili.
  25. Lad det hele¬†koge lidt ind mens du r√łrer rundt i det.
  26. Tilsæt babyspinat og basilikumblade.
  27. R√łr rundt og sluk for varmen. R√łr rundt et par gange, mens bladene skrumper ind af varmen.
  28. Servér med jasminrisene.

Pad Krapow Gai

Noter

Det er en rigtig gadek√łkken-klassiker at servere et spejl√¶g ovenp√• risene. Jeg undlod det her, men jeg synes faktisk, at fedmen fra √¶gget g√łr retten endnu bedre.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Pad Thai
Opskrift
Lene Thomsen
Asiatiske spareribs
Opskrift
Mette
Japansk fried chicken
Opskrift
Gyldendal
Tom Yum Goong
Opskrift
Lene Thomsen
Wonton suppe
Opskrift
Mette
Shio Ramen
Opskrift
Mette