Ovnstegt pulled pork

Ovnstegt pulled pork
Beskrivelse

Pulled Pork er et sikkert hit hjemme hos os. Det smager dejligt, er nemt at lave og kan bruges i alt fra gryderetter, sandwiches, tortillas, pandekager og burgere. Det er simre-mad når det er bedst.

Denne udgave er lavet i ovnen og lidt anderledes end jeg plejer. Normalt har jeg ikke alufolie henover kødet under tilberedningen, men det skulle da prøves :-)

Det gode ved at lave retten er at det er ligemeget om du laver 1, 2, 4 eller sågar 8 kg ad gangen. Det tager næsten lige så lang tid, så jeg laver altid minimum 2 ad gangen. 

Udbytte
20 Portioner
Foreberedelsestid
30 timer
Tilberedelsestid
16 timer
Tid i alt
46 timer
Ingredienser
4 kg Nakkefilet (Eller nakkekam. Jeg købte 2x cirka 2 kg der blev brugt til denne ret)
4 l Vand
225 g Groft salt
125 g Sukker
  x
8 spsk Brun farin
6 spsk Paprika
2 spsk Spidskommen
2 spsk Salt
1 spsk Løgpulver
1 spsk Chilipulver
1 spsk Cayennepeber
Vejledning

Saltlage

Min huskeregel mht. saltlage er at der går cirka 1 liter vand til 1 kg kød. Derfor brugte jeg 4 liter til den her sprængning. Når det kommer til salt- og sukkerbalancen så mener jeg at have læst mig (hos Kvalimad.dk) til at det hedder cirka 5 % salt og 3 % sukker i blandingen. 

Kog vandet sammen med salt, sukker, laurbærblade og peberkorn indtil saltet og sukkeret er opløst.

Jeg har en 10 liters suppegryde jeg bruger til sprængningen og laver typisk pulled pork i det kolde halve år, så gryden med lagen kan "bare" sættes udenfor til nedkøling. Det tager typisk 5 timer før det er kølet ned.

Herefter skal kødet placeres i vandet, hvor det skal sprænges. Jeg giver det typisk minimum 12 timer og maksimum 24 timer, afhængig af hvordan det passer med dagligdagen.

I den her opskrift fik de 24 timer i lagen.

Tag kødet op og tør det godt af og fjern alle resterne af peberkorn og laurbærblade.

Placer dem i et ildfast fad.

 

Dryrub

Bland alle ingredienserne godt sammen og masser dem godt og grundigt ind i alle sprækkerne på kødet. Vær omhyggelig og tag dig god tid. 

Pulled pork

 

Tilberedning

Pak kødet ind i alufolie og tilbered det ved 110 grader almindelig ovn i 14 timer. 

Pulled pork

Fjern væsken/fedtet fra fadet og hæld det i en gryde. Få det op at koge og lad et simre, så det koget stille og roligt ind.

 

Jeg kan godt lide røgsmag i mit kød, så jeg gør typisk min pulled pork færdig på grillen, hvilket absolut ikke er nødvendig.

Hvis du ikke vil grillen den færdig, så tager du din pulled pork ud af ovnen og skruer du op på 225 grader varmluft.

Når ovnen er varm nok tages alufolien af og kødet får lov til at få 10-20 minutter indtil at din dryrub har dannet en bark. 

Kødet er nu klar til at blive trevlet.

Hvis du vil færdiggøre det på grillen, så tænd for din grill på fuld varme og placer wood chips i din rygebakke.

Placer kødet i alubakker og tilbered det i 10-15 minutter på grillen. Det giver en let røgsmag og en god bark.

Pulled pork

Trevl kødet med to gafler (det er mørt nok til at du kan gøre det på den måde) og hæld den lettere indkogte væske oven på kødet og fordel det godt rundt.

Pulled pork

Pulled Pork

Pulled pork

Server f.eks. kødet i en Pulled Pork burger.

Ovnstegt pulled pork

Noter

Frys kødet ned i poser a' cirka 3-400 gram, så har du til nemme hverdagsmåltider.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier