fbpx Ovnstegt fasan😍 med jordskokker, brombær og morkelsauce | opskrifter | GastroFun.dk

Ovnstegt fasan med jordskokker, brombær og morkelsauce

Ovnstegt fasan med jordskokker, brombær og morkelsauce
Beskrivelse

Mit første forsøg med fasan og det er bestemt ikke sidste gang at jeg prøver at lave det.

Når den først er røget i stegesoen/ovnen, så passer den sig selv og afgiver desuden en masse god smag til en dejlig og lækker sauce.

Da fasan nemt kan blive tørt, valgte jeg at pakke den ind i lardo og komme en masse væske med i det ildfaste fad.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 45 minutter
Ingredienser
8 skv Lardo (Kan erstattes af bacon)
2 Bladselleri (2 stængler)
2 Løg
2 spsk Olie
2 dl Portvin
5 dl Vand
3 dl Andefedt
  Krydderier (Salt, peber og frisk timian)
25 g Morkler (Tørrede. Kan sagtens erstattes af friske)
4 dl fond (Væsken fra fasanen)
1 dl Fløde
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, eddike og sukker)
Vejledning

Fasan i ovn

Kødet blev skyllet godt og tørret godt. Herefter blev det opdelt i 2 brystfileter, 2 lår og 1 skrog.

Krydret med salt og peber og pakket ind i lardo. Lardo er en krydret, italiensk spæktype. Det kan sagtens erstattes med bacon, da det ikke er det nemmeste at få fat i. Jeg var hos en del slagtere og specialbutikker i Aarhus og omegn før jeg endte i Salling Super og købte det.

Lardo

Det hele blev lagt i et ildfast fad sammen med skroget, bladselleri, løg, gulerødder og smagsneutral olie.

Ovnstegt fasan

Det fik 15 minutter ved 160 grader varmluft, hvorefter fadet blev taget ud af ovnen.

Ovnstegt fasan

Tilsæt portvin og vand og pak fadet grundigt ind i staniol. 

Tilbered det i 2 timer ved 150 grader almindelig ovn.

Efter de to timer tages fadet ud og hæld det meste af væsken og alle grønsagerne til side. Det skal bruges til saucen.

Pak det ildfaste fad ind i staniol igen og kødet skal bare stå at hvile imens resten af resten af retten lavet.

Ovnstegt fasan

 

Confiterede jordskokker

Start med at smelte dit andefedt ved lav varme i en gryde,

Skrub jordskokkerne godt og grundigt og tør dem godt af. Læg dem i et lille ildfast fad og krydr dem med salt, peber og drys frisk timiankviste henover.

Hæld fedtet henover jordskokkerne i fadet og de skal næsten dække dem. 

Confiterede jordskokker

Fugt et stykke bagepapir og læg det henover og derefter kom et låg der slutter tæt henover.

Bag ved i ovnen (sammen med fasanen) på 150 grader i 50-60 minutter. De skal være møre.

Tag dem ud af ovnen og lad dem stå at køle af i fedtet. Det tager cirka 1 time. 

Skær dem i halve stykker på langs og steg dem på en pande.

De skal "bare" have lidt farve/stegeskorpe. Der er nu klar til servering.

Ovnstegt fasan

 

Morkelsauce

Start med at lægge dine morkler i vand. Gerne i et par timer, men minimum én time. Så bliver de lige næsten så bløde og faste som friske morkler.

Når saucen skal laves kommes al væden og grønsagerne fra det ildfaste fad med fasanen i en kasserolle.

Lad det koge op og skru ned efter et par minutter. Brug en stavblender til at blende væsken og grønsagerne, så du får noget der minder om en konsistens af sovs. Det skal være blendet godt igennem.

Tilsæt nu fløden og lad det simre videre i 5-10 minutter.

Smag den til med salt, peber, citronsaft, eddike og sukker. Hvis den er for sød grundet grønsagerne, så tilføj lidt boullion, f.eks. en "Fond du Chef - okse" eller en terning (hvad du lige har).

Hvis du mener at du har for mange grønsager i, så vent med at komme dem i før lidt ad gangen mens du blender saucen. 

Morklerne skal i saucen cirka 1 minut før den er klar, så de skal bare lige simre med i et minut.

Morkelsauce

 

Servering

Server et lår og bryst pr. person sammen med jordskokker, morkelsauce, friske brombær og syltede rødløg.

Ovnstegt fasan

Ovnstegt fasan

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gråand
Opskrift
Gyldendal
Dyrekølle
Opskrift
Redaktion
Tataki af dåvildtfilet
Opskrift
Gyldendal