
Opskrift på othello lagkage
NØØØØJ, det er lækkert!!
Klassisk lagkage ala Othello!
Jeg er mega stolt over det færdige resultat og snittet!
Måske det var et lækkert weekendprojekt?!
Min Othello-lagkage er lavet med en Ø21 bageform.


Othello lagkage
Ingredienser
Kagebund
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 130 gram Sukker
- 3 stk. Æg
- 60 gram Mel
- 60 gram Kartoffelmel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
Vaniljecreme
- 0.5 stk. Vaniljestang
- 4 stk. Æggeblommer
- 25 gram Maizena
- 2.5 deciliter Sødmælk
- 80 gram Sukker
Samling
- 4 spsk. Hindbærmarmelade
- 100 gram Makroner knuste
- 3 deciliter Fløde
Marcipanbånd
- 300 gram Marcipan
- 50 gram Glukosesirup
- 150 gram Flormelis
Glasur og pynt
- 80 gram Mørk chokolade
- 140 gram Flormelis
- Vand lidt
- 2 deciliter Fløde
Sådan gør du
Kagebund
- Pisk sukker, vanilje og æg til luftig æggesnaps et par minutter.
- Bland de tørre ingredienser og sigt i æggene.
- Vend forsigtigt sammen.
- Kom i springform med bagepapir i bunden og bag i cirka 25 minutter ved 180 grader.
- Tag ud, afkøl helt og del i 3 lige store bunde.
Vaniljecreme
- Varm mælken op i en gryde.
- Skrab korn ud af vaniljestangen og bland med sukker, maizena og æggeblomme.
- Piskes lyst og luftigt.
- Hæld varm mælk over i æggesnapsen og pisk godt rundt.
- Kom massen i gryden og kog op og boble under omrøring i et par minutter.
- Pas på cremen ikke brænder på. Kom cremen på køl med film helt til kanten og lad den blive helt kold.
Samling
- Pisk vaniljecreme lind.
- Pisk fløden stiv og vend sammen med creme.
- Placer toppen som bund på fad med bagering.
- Smør med halvdelen af hindbær, fordel halvdelen af makroner og halvdelen af cremen på.
- Gentag med næste lag.
- Afslut med topbunden.
- Sæt kagen på køl et par timer.
Marcipanbånd:
- Alle ingredienser æltes sammen til en smidig marcipan.
- Kom på køl og lad sætte sig lidt.
- Rul ud i et bånd der er 1 cm højere end kagen og cirka 70 cm (diameter gange pi).
Glasur og pynt:
- Smelt chokolade i en skål.
- Lav en glasur med flormelis og vand.
- Varm glasuren op.
- Tilføj chokolade og rør sammen til en blank, tyk glasur.
- Juster med mere vand for konsistens.
- Fordel glasur på kagen.
- Pisk fløden stiv.
- Skær marcipanbåndet til, smør med lidt flødeskum på kagen, sæt båndet på og afslut med flotte flødedutter.