fbpx 🥣Øllebrød🍺 med æggesnapscreme | opskrifter | GastroFun.dk

Øllebrød med Ìggesnapscreme

Øllebrød med Ìggesnapscreme
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift pü øllebrød som vi garanterer du at du aldrig har set før. Den dejlige klassiker serveres her med en Ìggesnapscreme. 

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-NÌs siger følgende om opskriften:

"Jeg kan huske engang, hvor min mor var i et strålende humør. Hun lavede øllebrød, og serverede det for mig og min søster, og hun nød virkelig at lave øllebrød. Jeg? Jeg pillede bare rosinerne fra grøden og spiste dem. Det var første gang, jeg spiste øllebrød, vi spiste det aldrig siden. Men så kom jeg på efterskole, og de serverede øllebrød, og jeg kom til at elske det! Når jeg mødte køkkendamerne, bad jeg altid om øllebrød. Men jeg var åbenbart den eneste, for vi fik det meget sjældent, og når vi gjorde, var det for min skyld. Det var ikke fordi, at folk ikke brød sig om det, de ville bare have det på en bestemt måde, den måde deres mor eller far eller bedstemor plejede at lave det. En af mine venner ville kun spise øllebrød med æggesnaps. Æggesnaps? tænke jeg."

Udbytte
8 Portioner
Foreberedelsestid
24 timer, 8 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
25 timer, 8 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Øllebrød)
100 g Rosiner
1 ds Hvidtøl (33 cl)
1 tsk Kanel
1⁄2 tsk Kardemomme
  Peber (Fra kvĂŚrn)
  Havsalt (Lidt)
250 ml MĂŚlk
  Opskriftsgruppe (Topping)
  mandelflager (1 hĂĽndfuld)
  Flormelis (Lidt (kan udelades))
Vejledning

SkÌr rugbrødet i ca. 1 cm tykker skiver, og lÌg dem i et smurt fad med høj kant.

Kom rosiner, øl og brun farin i en gryde, og kog, til rosinerne falder fra hinanden.

Blend det til en mos.

Rør Ìg, krydderier og mÌlk ind i mosen. 

HÌld blandingen over rugbrødet - det er muligt, at du ikke für brug for al Ìggecremen, den skal stü 1 cm. fra bunden af fadet.

Stür du tilbage med meget, kan du dyppe rugbrødet i cremen og stege det pü panden som arme riddere - Ìggesnapscremen smager godt til.

LÌg stanniol over rugbrødet med mosen, og lad det trÌkke natten over.

Rør alle ingredienser til Ìggesnapscreme, undtagen rom, sammen i en gryde, og sÌt det over middel varme.

Lad det tykne, mens du rører.

NĂĽr det har fĂĽet en tykkelse, sĂĽ det kan lĂŚgge sig om en ske, som en god brun sauce, kommes rommen i.

Lad det køle ned, og kom det i køleskabet natten over.

NĂĽr du stĂĽr op, tĂŚndes ovnen pĂĽ 180 grader.

Strø mandelflager over øllebrødet, evt. lidt flormelis, og bag den i 1 time uden staniol - dÌk dog øllebrødet til, hvis toppen bliver for mørk.

Server øllebrødet med Ìggesnapscremen.

Source

Vi har fĂĽet opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Øllebrød
Opskrift
Anette