fbpx ūüźģOksek√¶ber‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Oksekæber

Oksekæber
Underrubrik
Braiseret med √łl, syltede skalottel√łg og piment
Beskrivelse

Oksek√¶ber ser man ikke s√• ofte, men det er en meget undervurderet ret. K√¶berne skal braiseres og tilberedes over lang tid for at komme til sin ret og vi garanterer dig at det ikke er sidste gang du giver dig i kast med at lave dem, n√•r du har pr√łvet denne opskrift.¬†

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "√ėl og mad", hvor forfatterne siger¬†f√łlgende omkring opskriften:

"SIMRERETTEN f√•r sin kraftige smag fra oksek√¶berne. Mens det simrer, bliver smagen af k√¶be og gr√łntsager intensiveret. Det er ikke en fin, lille ret, men et m√•ltid med en voldsom¬†kraft og smag, og det kr√¶ver sin √łl til. Det kunne v√¶re en pale ale, kraftig som maden, som spiller p√• udtryk og smag."

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Oksek√¶ber)
25 g Sm√łr
2 L√łg (Sk√•ret i kvarte)
1 R√łd peberfrugt (Sk√•ret i grove stykker)
  Citronskal (Revet skal fra 2 citroner, √łkologiske)
  frisk rosmarin (3 kviste)
  Salt
  Peber (Fra kv√¶rn)
5 dl √ėl (M√łrk)
1 l Vand
  Opskriftsgruppe (K√•lrabimos)
4 fed Hvidl√łg (Finthakkede)
  Frisk timian (2 kviste, gerne citrontimian)
5 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber (Fra kv√¶rn)
  Citroner (Skal og saft fra 2 citroner, √łkologiske)
  Opskriftsgruppe (Syltede skalottel√łg)
2 spsk Olivenolie
  frisk rosmarin (2 kviste)
1⁄2 dl Sherryvineddike
1 tsk Honning
  Salt
  Peber (Fra kv√¶rn)
1⁄2 bdt Bredbladet persille (Hakket)
Vejledning

Oksekæber

Start med at pudse k√¶ber for sener, og brun oksek√¶berne¬†i sm√łr i en stegegryde.

Det er vigtigt, at k√łdet bliver godt brunet af, da det er med til at give smag.

Tag k√łdet op af gryden, n√•r det er brunet.

Brun derefter l√łg, peberfrugt og hvidl√łg¬†i det samme fedtstof.

Læg kæberne tilbage i gryden.

Tilsæt citronskal, rosmarin, salt og peber.

Tils√¶t √łl, og lad det koge op, h√¶ld s√• meget vand i, at k√¶berne er d√¶kket.

Lad det derefter simre under l√•g i ca. 1¬Ĺ time p√• kogepladen eller i ovnen ved 180¬įC.

 

Kålrabimos

Mens kæberne simrer, skær kålrabien i tern.

Vend k√•lrabi, hvidl√łg, olie og timianblade sammen i et ildfast fad.

Krydr med salt og peber.

Bag det i 30 minutter, eller til det er m√łrt.

Tag dem ud af ovnen, og r√łr dem til en rustik mos, smag til med citronskal og -saft.

 

Syltede skalottel√łg

Pil skalottel√łg.

Flæk peberfrugten, befri den for kerner, og skær den i mindre stykker.

Kom olie i en gryde, varm den godt op, og tils√¶t l√łg, peberfrugt og rosmarin.

Lad det brune godt.

Kom sherryvineddike ved, og lad den bruse af.

Skru ned, og lad gr√łntsagerne simre, til de er m√łre, men stadig har bid.

Tag af varmen, og smag til med honning, salt og peber.

Vend med hakket persille.

 

Servering

Tag k√¶berne op, n√•r de er m√łre.

Si saucen i en anden gryde, kog den lidt ind, og smag til med salt og peber.

Læg kæberne ned i saucen, og den er klar.

Server k√¶berne med mos og gr√łntsager.

Source

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "√ėl og mad"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Iberico Svinekæber Sous Vide
Opskrift
Per Asmussen
Svinekæber i stegeso
Opskrift
Per Asmussen
Gullash
Opskrift
Per Asmussen
Osso buco med risotto og gremolata
Opskrift
Per Asmussen
Kartoffelmos
Opskrift
Anette