fbpx 🍫Nutella | opskrifter | GastroFun.dk

Nutella

Nutella
Beskrivelse

Hjemmelavet nutella - nÌrmest alle elsker nutella. Vi giver dig her to varianter pü hvordan du kan lave din egen udgave af det populÌre smørrepülÌg.

Den ene opskrift er en sund udgave hvor chokoladen er erstattet af kakao og dadler og den anden indeholder fløde og chokolade.

Opskriften giver cirka 2,5 dl nutella.

Vi har opskriften fra bogen "Nødder".

Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Variation 1 - Sund nutella)
200 g Dadler (Meget bløde, udstenede dadler)
1 spsk Honning (Koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup)
3 spsk Kakao pulver (Kan vĂŚre op til 4 spsk.)
2 spsk Kokosolie (Ekstra jomfrukokosolie)
  Salt (1 nip himalayasalt)
  Opskriftsgruppe (Variation 2 - Hjemmelavet nutella)
1 1⁄2 dl Piskefløde
100 g Mørk chokolade (Minimum 70 %)
50 g Smør
  Salt (1 nip himalayasalt)
  Honning (Evt. lidt koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup)
Vejledning

Variation 1 - Sund nutella

Rist nødderne i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter.

Kom dem i et viskestykke og gnid en del af skallerne af.

Det er ikke nødvendigt, men nutellaen bliver knapt sü bitter südan.

Kør hasselnødder pü en foodprocessor, til de nÌsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.

TilsÌt dadler, honning, kakaopulver, vaniljepulver, kokosolie og salt og kør, til du har en fast cremet masse.

HÌld nutellaen pü et rent, skoldet glas, den holder sig min. 2-3 uger i køleskabet.

Denne variation smager ogsĂĽ ret genialt med lidt appelsinskal i.

Jeg tilsĂŚtter ofte lidt kokosmĂŚlk, sĂĽ den bliver mere nutellaagtig i konsistensen, du kan ogsĂĽ med fordel tilsĂŚtte smeltet chokolade.

 

Variation 2 - Hjemmelavet nutella

Rist nødderne som ovenfor beskrevet.

Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, tag den af varmen og bland chokolade og smør i, sü det smelter.

Kør hasselnødder pü en foodprocessor, til de nÌsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.

Bland nødder med chokoladeblandingen, vaniljepulver og salt og smag til med lidt honning, hvis du har en sød tand.

 

HÌld nutellaen pü et rent, skoldet glas, og opbevar det i køleskabet.

Det holder min. 1 uge, hvis du ikke nĂĽr at fĂĽ det spist inden da.

Source

Som lÌser hos GastroFun für du en eksklusiv rabat pü bogen "Nødder", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - sü für du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Hjemmelavet nutella
Opskrift
Katrine
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Kage med nutella
Opskrift
Redaktion