fbpx 🥗Vegansk Nudelsalat✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Nudelsalat

Nudelsalat
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:35
Beskrivelse

Asiatisk inspireret, vegansk salat, der kan bruges som forret, tilbehør salat eller en god frokost.

Retten har en hjemmelavet chilisauce og avocadodip og har den perfekte kombi af stærke smage, sprødhed og syre.

Opskriften kommer fra Neel Engholms bog: "Plantebaseret gourmet" 

Sværhedsgrad
Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
200 g nudler (Udon-nudler)
  Grønkål (1 håndfuld hakket grønkål)
  Babyspinat (1 håndfuld blandede babyblade)
1⁄2 dl Chilisauce (Nedenstående chilisauce. Op til 1 dl efter smag)
1⁄2 Avocado
3 spsk Dressing (Nedenstående avocadodip)
5 skv Chili (5-6 tynde skiver rød chili (efter smag))
1 spsk Mandler (Saltede)
  Koriander (4-5 stilke koriander (efter smag))
1⁄8 Citron (Citronbåd)
Vejledning

Kog udon-nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem herefter i koldt vand.

Bland med grønkål, babyblade og chilisauce.

Fordel salat og nudler ud på et fladt fad og top med en halv avocado skåret i tern.

Med en teske fordeler du avocadodip i 6-7 små portioner oven på salaten.

Skær radiser og rød chili i tynde skiver og drys ud over salaten sammen med edamamebønner, mandler og plukket koriander.

Server evt. med lidt ekstra dressing og en citronbåd ved siden af.

Er dine edamamebønner fra frost, kan du hælde kogende vand over dem for at tø dem op. Eller smide dem i vandet med nudlerne det sidste minut, de koger.

Den kolde nudelsalat er en fin sidesalat, hvis man er et par stykker eller tre ved bordet. Er du til store portioner, kan den passe til én.

Noter

Chilisauce opskrift:

1 spsk chili (efter smag)
1 fed hvidløg
30 g gærflager
45 g tahin
60 g eddike
30 g tamari
60 g agavesirup
1½ dl vand

Blend alle ingredienserne til en jævn sauce. Sæt den på køl et par timer før brug.


Avocadodip opskrift:

3 avocadoer/ca. 280 g
100 g tahindressing (s. 75)
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 knsp peber

Kom avocadokødet i en blender med de øvrige ingredienser.
Blend, til du har en fin creme.
Rigtig god til dip og eller på brød.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Plantebaseret gourmet" , hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion