fbpx Nuddelsalat | opskrifter | GastroFun.dk

Nuddelsalat

Nuddelsalat
Underrubrik
Med kammuslinger og citrusdressing
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på en forret eller en lille ret til at hygge sig med på terrassen. Samspillet mellem de lækre kammuslinger og den syrlige og parfumerede salat er ikke til at tage fejl af.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Jeg synes, at krydderurter er meget vigtige i salater. Jeg rører krydderurter ind i salaten, som var det salatblade. Så rejser smagen sig, salaten får et helt andet, stærkere udtryk."

Udbytte
8 Portioner
Foreberedelsestid
2 timer, 5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
2 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Salat)
150 g nudler (Kogt)
1⁄4 Rødkål (Snittet fint)
1 Avocado (Skåret i tern)
1 Peberfrugt (Skåret i tern)
1 Rødløg (Skåret i tern)
1 Mango (Skåret i tern)
  Blåbær (En håndfuld)
  Jordbær (En håndfuld)
  Krydderurter (En stor håndfuld blandede krydderurter, f.eks. basilikum og mynte, hakket groft)
50 g Pinjekerner (Ristet på en tør pande)
1⁄2 Appelsin (Saften og skallen)
1 Citron (Saften og skallen)
2 Lime (Saften og skallen)
1⁄2 dl Olivenolie (God kvalitet)
  Opskriftsgruppe (Kammuslinger)
  Olie (Smagsneutral)
  Salt
Vejledning

Rør alle ingredienser til salaten sammen, undtagen pinjekerner, og kom det i køleskabet i mindst 2 timer.

Salaten bliver bedre, jo længere den får lov at trække.

Varm olie på en pande, til det ryger.

Steg kammuslingerne i ½ minut per side – pas på, du må ikke give dem for meget, de bliver hurtigt tørre og kedelige.

Hellere for lidt end for meget.

Krydr kammuslingerne med salt, når de er kommet af panden.

Server salaten i en pæn skål, læg kammuslingerne henover, og strø pinjekerner ud over. 

Velbekomme!

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Stegte kammuslinger
Opskrift
Per Asmussen
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Salater
Artikel
Redaktion