fbpx 👩‍🍳Nøddehapsere småkager | opskrifter | GastroFun.dk

Nøddehapsere småkager

Nøddehapsere småkager
Sidst ændret:
Onsdag den 19. juni, 2019 - 13:12
Beskrivelse

Klassiske småkager med hakkede nødder bliver man aldrig træt af - de er og bliver bare gode!

Disse nøddehapsere er, som navnet også antyder, perfekte som en lille "hapser", når trangen melder sig. 

Sværhedsgrad
Udbytte
125 stk.
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 38 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel
375 g Smør (koldt)
1 Æg
75 g nødder (hasselnødder eller valnøddekerner)
Vejledning

Kom mel og flormelis i en stor skål eller dejfad.

Skær smørret i mindre stykker og kom dem i melblandingen.

Smuldr smørret i melblandingen, til smørret er findelt og ligner revet parmesan.

Saml dejen med ægget. 

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, stop, når dejen hænger sammen.

Hak nødderne fint og ælt dem ind i dejen.

Del dejen i 3 lige store portioner.

Rul dem til pølser med en diameter på cirka 4 centimeter.

Læg dem i køleskabet og lad dem blive helt kolde.

Skær dejen ud i skiver på cirka 3 millimeter.

Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).

Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.

Source

Se flere opskrifter på julebag her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Julens småkager
Artikel
Redaktion