fbpx Nemt og lækkert italienske flutes 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Nemt og lækkert italienske flutes

Italiensk flutes
Sidst ændret:
Torsdag den 11. juni, 2020 - 09:15
Beskrivelse

Denne opskrift på dejlige og luftige flutes, sender tankerne mod de sydligere himmelstrøj i Italien.

Nyd f.eks. brødet til mad lavet på grillen eller dyp det i en lækker koldpresset olivenolie med tilsat flagesalt. 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
5 dl Vand (Lunken vand)
25 g Gær
1 spsk Sukker
1 spsk Salt (Gerne groft salt)
500 g Tipo 00 (Der kan også bruges andre meltyper)
4 spsk Olie
Vejledning

Opløs gæren i den den lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt.

Tilsæt melen lidt adgangen, så dejen ikke bliver tør, dejen kan røres med en ske.

Når dejen er ved at være mæt, æltes den færdig på bordet. Den må gerne klister lidt til fingrene. 

Lad dejen hæve tildækket i en skål i 30 min. ( hvis I har det, brug en badehætte i stedet for et viskestykke)

Del dejen i to og rul, dejen til to pølser. Lig dem på en bageplade og lad dem hæve i 30 min under et klæde. ( Hvis I har en flutesrist lig dem til at hæve på den)

Ris hver flutes og pensel evt. Med æggeblomme eller mælk.

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft, bag flutene i 10 min.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier