fbpx Nemme og lækre hjemmelavede burgerboller 🍔 | opskrift på Gastro Fun

Nemme og lækre hjemmelavede burgerboller

Burgerboller
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. oktober, 2019 - 10:35
Beskrivelse

Alle elsker en god burger og en stor del af smagsoplevelsen er brødets kvalitet. 

Derfor kan det altid svare sig at bage det selv og vi har her vores bud en god bolle til dine burgere. 

Sværhedsgrad
Udbytte
8 Stk
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
1 spsk Tørgær
5 dl Vand (Lunkent vand)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
500 g Hvedemel
3 spsk Olie
Vejledning

Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand. Tilsæt olie.

Ælt melen i lidt af gangen, til dejen er smidig og ikke klister til bordet.

Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

SlĂĄ dejen sammen. Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller.

Lad bollerne hvile i 5 min, inden de rulles flade ca. 1 cm i højden (eller trykkes flade med hånden).

Placer de flade boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min tildækket.

Pensel bollerne med sammenpisket æggeblommer, og drys dem med sesamfrø.

Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn, på 230 grader varmluft i 10-15 min (tiden afhænger af ovnen). Man kan altid tage bollerne ud og banke på dem på undersiden. Hvis det lyder hult, så er de færdige.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Brioche burgerboller
Opskrift
Anette
Sorte burgerboller
Opskrift
Anette