fbpx Nemme og lækre hjemmelavede burgerboller 🍔 | opskrift på Gastro Fun

Nemme og lækre hjemmelavede burgerboller

Burgerboller
Beskrivelse

Alle elsker en god burger og en stor del af smagsoplevelsen er brødets kvalitet. 

Derfor kan det altid svare sig at bage det selv og vi har her vores bud en god bolle til dine burgere. 

Udbytte
8 Stk
Foreberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
1 spsk Tørgær
5 dl Vand (Lunkent vand)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
500 g Hvedemel
3 spsk Olie
Vejledning

Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand. Tilsæt olie.

Ælt melen i lidt af gangen, til dejen er smidig og ikke klister til bordet.

Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

SlĂĄ dejen sammen. Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller.

Lad bollerne hvile i 5 min, inden de rulles flade ca. 1 cm i højden (eller trykkes flade med hånden).

Placer de flade boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min tildækket.

Pensel bollerne med sammenpisket æggeblommer, og drys dem med sesamfrø.

Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn, på 230 grader varmluft i 10-15 min (tiden afhænger af ovnen). Man kan altid tage bollerne ud og banke på dem på undersiden. Hvis det lyder hult, så er de færdige.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion