Napoleonshatte

Napoleonshatte
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:25
Beskrivelse

UUUMS!! SE LIGE!! Er de ikke blevet fine?!

Jeg ELSKER de klassiske kager, og denne er ingen undtagelse!!

Det fortjener faktisk sin egen lille joke; Hvilken hat kan man rent faktisk spise?! NAPOLEONSHAT

Og her er min version af den lækre klassiker med mørdejsbund, kransekagefyld og dejlig chokolade i bunden!!

Haps haps!! 
 

Sværhedsgrad
Udbytte
16 stk.
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
9 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 49 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mørdej)
325 g Mel
150 g Smør (koldt)
1 tsk Vaniljepasta (eller vaniljesukker)
1 knsp Salt
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Kransekage)
275 g Marcipan
1 1⁄2 spsk Pistacienødder (hakkede (kan udelades))
  Opskriftsgruppe (Chokolade)
Vejledning

Mørdej

Bland mel, flormelis, vanilje og salt i en skål.

Skær smør i mindre tern og smuldr smørret i melet til det hele får en savsmuldslignende konsistens.

Saml dejen hurtigt med ægget og kom dejen på køl i en lille halv time.

Lad ikke dejen ælte for meget.

TIP: kan med fordel laves i en foodprocessor!

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm og udstik cirkler i ca. 8-9 cm.
 

 

Kransekage

Bland alle ingredienser sammen til en ensartet masse og lad kransekagemassen hvile en lille halv time på køl.

Tag kransemassen ud og form 16 små kugler på størrelse med en bordtennisbold, ca. 23-25 gram, og placer en kugle på hver mørdejscirkel (brug fugtige hænder til at sørge for, at kransemassen ikke klistrer).

Tryk og fold mørdejen ind tre steder, så den fæstner til kransekagemassen.

Brug tre fingre og giv det et let tryk, så mørdejen sidder fast i kransemassen og hatten har fået sin “trekant-form”.

Dyp evt. hattene i hakket pistacie.

Bag hattene i ovn ved 200 gram almindelig ovn i ca. 8-9 minutter til toppen og siderne er gyldne.

Tag dem ud og lad afkøle helt.

 

Chokolade

Smelt chokoladen - temperer den gerne - og dyp bunden af napoleonshattene.

Skrab forsigtigt bunden mod kanten af skålen, så det bliver et tyndt og fint chokoladelag.

Læg hattene med bunden i vejret, så den står skrå og lad chokoladen sætte sig inden servering!

God fornøjelse med det 🤩

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier