fbpx ūüćįMoussekage med citronūüćč og hvid chokoladeūüćę | opskrifter | GastroFun.dk

Moussekage med citron og hvid chokolade

Moussekage med citron og hvid chokolade
Beskrivelse

Her får du en sand forårsklassiker - en lækker påskekage med citronmousse, hvid chokolade og gul glace. 

Ikke nok med at det er en kage, der fanger blikket p√• bordet, s√• er det samtidig en vanvittigt velsmagende √©n af slagsen. Den syrlige citronmousse spiller godt sammen med den s√łde kagebund lavet p√• hvid chokolade og mandelmel.

Har du aldrig pr√łvet kr√¶fter med at glace en kage? Det er intet problem, for her f√•r du en opskrift, der giver dig processen trin for trin. God forn√łjelse!

Vær opmærksom på, at moussekagen skal på frys i mindst 6 timer.

Udbytte
8 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Hvid chokoladebund)
100 g Sm√łr
80 g Sukker
70 g Mandelmel
30 g Hvedemel
1⁄4 tsk Salt
  Opskriftsgruppe (Citronmousse)
  Citronsaft (Fra 2 store √łko citroner)
  Citronskal (Fra to store √łko citroner)
125 g Sukker
125 g Græsk Yoghurt (10 %)
  Opskriftsgruppe (Gul glace)
3⁄4 dl Piskefl√łde
1⁄4 dl Vand
100 g Sukker
  Gul konditorfarve (3 dr√•ber)
  Opskriftsgruppe (Marengskys)
50 g Sukker
Vejledning

Du skal bruge:

1 lille springform, 18 cm.
1 rund silikoneform, 20 cm.
1 sukkertermometer
Spr√łjtepose og stjernetyl.

Hvid chokoladebund

Tænd din ovn på 180 grader.

L√¶g bagepapir over bunden af din springform og fastg√łr ringen ovenp√• bunden med papiret.¬†

Smelt sm√łrret i en lille gryde.

Hak hvid¬†chokolade fint og tils√¶t til¬†gryden med sm√łrret.¬†Tag gryden af varmen og r√łr rundt,¬†til chokoladen er smeltet sammen med sm√łrret. Nu skal chokoladeblandingen k√łle lidt af i gryden.¬†

Pisk √¶g og sukker luftigt i en sk√•l med en elpisker eller i en r√łremaskine.¬†

R√łr chokoladeblandingen heri med en ske, og vend derefter¬†mandelmel, hvedemel og salt i dejen, til den er helt glat og ensartet.¬†

Fordel¬†dejen i springformen, og bag kagebunden i ovnen i omkring 25-30 minutter. Hvis den f√łles en anelse ubagt, s√• g√łr det ikke noget, den m√• gerne v√¶re kl√¶g.

Afk√łl kagebunden, og s√¶t den p√• k√łl, til den er helt kold.¬†
 

Citronmousse

L√¶g husblas i bl√łd i en sk√•l med koldt vand¬†i 10 minutter.

Find en lille gryde frem og varm citronsaft, citronskal¬†og sukker op i en lille gryde. Sukkeret skal v√¶re helt opl√łst.¬†V√¶r forsigtig med temperaturen, s√• det ikke bliver for varmt.

Vrid forsigtigt¬†husblassen fri for vand, og r√łr den i den varme citronsaft. R√łr godt, til husblassen er helt opl√łst.¬†H√¶ld blandingen over i en lille sk√•l, og s√¶t den p√•¬†k√łl i 10 minutter - den skal ikke stivne men blot¬†k√łle lidt af.

Pisk fl√łden til skum med en elpisker elle r√łremaskine, tils√¶t yoghurt, og vend det sammen til massen er ensartet.

Vend forsigtigt den let afk√łlede citronblanding i fl√łdeblandingen.¬†

Hæld citronmoussen i silikoneformen. Nu skal den stå i fryseren i godt 30 minutter, så den bliver nemmere at håndtere. 

Tag silikoneformen ud af fryseren, og pres forsigtigt den afk√łlede kagebund ned i moussen, s√• kagen flugter med moussens kant. Kagebundens flade, der vender opad, skal ikke v√¶re d√¶kket af mousse, men blot ligge i niveau med moussen.¬†

Sæt formen tilbage i fryseren i mindst 6 timer, til den er helt frossen. 
 

Gul glace

L√¶g husblassen i bl√łd i en sk√•l med koldt vand i 10 minutter.¬†

Hak hvid chokolade fint, og læg den i en kande, eller andet du kan hælde nemt kan hælde fra, glacen skal nemlig samles i denne beholder.

Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Bland evt, vaniljen med lidt sukker for at skille vaniljekornene fra hinanden. 

Bland piskefl√łde, vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i en gryde, og bring det langsomt til kogepunktet.¬†Tag gryden af varmen.

Vrid forsigtigt husblassen for vand, og r√łr den ud i den varme fl√łdeblanding.¬†

H√¶ld fl√łdeblandingen over den hvide chokolade i beholderen.¬†R√łr godt rundt med en dejskraber i midten af blandingen, til chokoladen er smeltet, og glacen ensartet og j√¶vn.¬†

R√łr gul konditorfarve i glacen.¬†

Lad glacen k√łle ned ved stuetemperatur til 32-35 grader. Hold √łje med temperaturen med et sukkertermometer.¬†

Tag den frosne moussekage ud af formen, og placér den på en rist med en bradepande under.  

H√¶ld forsigtigt den tempererede glace over kagen, s√• den bliver helt d√¶kket, og lad den overskydende glace l√łbe fra og ned i bradepanden.¬†

Flyt forsigtigt kagen over på et serveringsfad, og pynt den med små marengskys. 
 

Marengskys

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker.

Pisk det hele til en sej marengs.

Sigt flormelis i massen og vend det sammen. Vær opmærksom på, at du skal vende det forsigtigt, så du ikke slår luften ud af marengsen. 

H√¶ld marengsmassen i en spr√łjtepose med en stjerneformet tyl, og spr√łjt sm√• kys ud p√• en bageplade med bagepapir.¬†

Bag den ved 110 grader varmluft i 30-40 minutter. Der er ikke to ovne, der er ens. S√• pr√łv dig lidt frem med grader og minutter.

 

Moussekage med citron og hvid chokolade

Moussekage med citron og hvid chokolade

Moussekage med citron og hvid chokolade

Moussekage med citron og hvid chokolade

Moussekage med citron og hvid chokolade

Moussekage med citron og hvid chokolade

Source

Kagen er meget inspireret (dog med et par ændringer) af Spis Bedre april 19 bladet's påskekage.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kaffe chokolademousse
Opskrift
Anette