fbpx Mørdej 👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Mørdej

Mørdej
Sidst ændret:
Torsdag den 21. februar, 2019 - 09:27
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift på mørdej, der er den bedste tærtedej i det søde køkken. Citrontærte, Æbletærte, Rabarbertærte og Jordbærtærte løftes til en fantastisk oplevelse med denne mørdejsopskrift.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Tærte
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
150 g Smør
300 g Hvedemel
400 g Kikærter (Tørre kikærter)
Vejledning

Kom hvedemel, smør, flormelis og æg op i en røremaskine (vi bruger en Silvercrest Monsieur Cuisine), og rør det sammen til en fast dej.

Mørdej

Saml dejen det sidste på bordet og læg den på køl i 45 minutter.

Mørdej

Mørdej

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Placere tærtedejen i en non stick tærteform og læg et stykke bagepapir ned over dejen, fyld tærteformen med tørrede kikærter.

Mørdej

Bag tærtebunden i 15 minutter ved 170 grader almindelig ovn. 

Mørdej

Lad tærtebunden køle på en bagerist med kikærterne i.

Den kan f.eks. bruges til en citrontærte:

Citrontærte

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier