fbpx Møllehjul 🍞 | Opskrift | Gastro Fun

Møllehjul

Møllehjul
Underrubrik
Bagt af boller - Perfekt til festen
Beskrivelse

Findes der noget meget hyggeligere end at sidde og brække små boller fra et møllehjul ved festlige lejligheder? Vores opskrift er simpel og lækker og lavet på en bolledej.

Udbytte
15 Boller
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
3 timer, 30 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Tørgær (Eller alm. Gær)
1 spsk Groft salt
1 spsk Sukker
3 spsk Olie
100 g Sigtemel
100 g Havregryn
300 g Hvedemel
1 Æggeblomme (Til pensling)
5 dl Vand (Lunkent vand)
Vejledning

Kom lunkent vand i en rørskål sammen med gær, sukker, salt og olie og rør til gæren er opløst.

Tilsæt sigtemel og havregryn og rør det hele godt sammen.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen og er blank, uden at klister til fingerne.

Lad dejen hæve i en meldrysset skål under en badehætte i 30 minutter.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i 15 stykker. Rul til boller og placer dem tæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med æggeblomme og bag i 30 minutter ved 220 grader varmluft.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier