fbpx Molekylær banan milkshake🍌🥤 | opskrifter | GastroFun.dk

Molekylær banan milkshake

Molekylær banan milkshake
Beskrivelse

Molekylær gastronomi er mange ting, og teknikkerne kan bruges i både det søde og det salte køkken.

Her bruger vi dem i en bananmilkshake, der er både sød og frisk på samme tid. 

Server milkshaken som dessert, eller lav den til børnene, der med garanti vil være vilde med den! 

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
5 dl Mælk
20 g Sukker (hvidt sukker, ikke rørsukker.)
1⁄2 Vaniljestang (eller 1/2 tsk vaniljepulver)
1 knsp Kanel (stødt)
Vejledning

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv.

"Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret på skærebrættet  for at adskille vaniljekornene.

Bland xanthangum med det hjemmelavede vaniljesukker.

Hæld mælken i en blender og start den på det laveste trin.

Mens du blender, tilføjes vanilje/xanthangumblandingen - blend fortsat langsomt, du må ikke skrue op for hastigheden.

Skræl bananen og skær den i skiver.

Tilsæt banan og kanel og blend videre, til drikken er jævn. 

Tilføj til sidst isterninger og blend dem med, til isen er knust, og milkshaken har den rette konsistens. 

Server i et højt glas med sugerør og evt. ekstra is.

Source
Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier