fbpx Molekyl√¶r banan milkshakeūüćĆūü•§ | opskrifter | GastroFun.dk

Molekylær banan milkshake

Molekylær banan milkshake
Sidst ændret:
Fredag den 15. marts, 2019 - 13:09
Beskrivelse

Molekyl√¶r gastronomi er mange ting, og teknikkerne kan bruges i b√•de det s√łde og det salte k√łkken.

Her bruger vi dem¬†i en bananmilkshake, der er b√•de s√łd og frisk p√• samme tid.¬†

Server milkshaken som dessert, eller lav den til b√łrnene, der med garanti vil v√¶re vilde med den!¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
5 dl Mælk
20 g Sukker (hvidt sukker, ikke r√łrsukker.)
1⁄2 Vaniljestang (eller 1/2 tsk vaniljepulver)
1 knsp Kanel (st√łdt)
Vejledning

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv.

"Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret på skærebrættet  for at adskille vaniljekornene.

Bland xanthangum med det hjemmelavede vaniljesukker.

Hæld mælken i en blender og start den på det laveste trin.

Mens du blender, tilf√łjes vanilje/xanthangumblandingen - blend fortsat langsomt, du m√• ikke skrue op for hastigheden.

Skræl bananen og skær den i skiver.

Tilsæt banan og kanel og blend videre, til drikken er jævn. 

Tilf√łj til sidst isterninger og blend dem med, til isen er knust, og milkshaken¬†har den rette konsistens.¬†

Server i et h√łjt glas med suger√łr og evt. ekstra is.

Source
Kategori
Sociale medier