fbpx ✅Mickis jordbær cheesecake🍓🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Mickis jordbær cheesecake

Jordbær cheesecake
Sidst ændret:
Mandag den 13. juli, 2020 - 09:47
Beskrivelse

SE LIGE HER!! 🤩🤩

Sååå smuk - synes jeg selv!! 😍😍

Og så sommerlig! Her er mit bud på en lækker jordbærcheesecake 🍓🍓

Mon det her var et godt weekend-projekt at kaste sig over?!

Størrelse: ca. 22 cm i diameter.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund:)
125 g Smør
2 tsk Brun farin
  Opskriftsgruppe (Jordbær-cheesecreme:)
200 g Jordbær
75 g Sukker
2 tsk Citronskal (op til 3 tsk.)
200 g Flødeost
3 dl Fløde
  Opskriftsgruppe (Koral-tuilles:)
10 g Hvedemel
70 ml Vand
25 ml Olie (neutral)
1 knsp Salt
  Pastafarve (1 dråbe - rød)
  Opskriftsgruppe (Pynt:)
300 g Jordbær
  Hvid chokolade (lidt - høvlet)
Vejledning

Kiksebund:

Blend kiks til fine krummer i en foodprocessor eller bank kiksene til krummer med en kagerulle i en frysepose.

Tilsæt brun farin.

Smelt smørret og bland det hele godt sammen.

Pres kiksebunden ned i en form med kageplast og lad den stå på køl, mens du laver cremen.

 

Jordbær-cheesecreme:

Kog jordbær op med sukker, vanilje og citron.

Smag kompotten til.

Den skal være sød, men også frisk!

Opblød husblas i koldt vand.

Blend jordbærkompotten og si den.

Tilsæt den opblødte husblas og lad det smelte. sammen.

Lad kompotten stå til den når cirka 37-39 grader.

Pisk flødeost og cremefraiche sammen.

Pisk fløden indtil den er letpisket.

Kom en spiseske af flødeosten i jordbærrene og rør det rundt.

Tilsæt endnu en spiseske flødeost og rør sammen.

Tilsæt jordbærmassen til den resterende ostecreme og rør hurtigt sammen.

Vend en stor ske af den letpiskede fløde sammen med cremen.

Vend derefter resten af fløden i.

Hæld cremen ud på bunden, glat den evt. ud og kom kagen på køl i mindst 3 timer.
 

Koral-tuilles:

Bland alle ingredienser sammen til en tynd og meget flydende dej.

Varm en pande op på middel varme, og kom halvdelen af dejen på panden.

Pas på, det sprøjter og sprutter.

Når det stopper med at sprutte, er de færdige.

Løft korallerne over på fedtsugende papir, indtil kagen skal pyntes.

 

Pynt:

Fjern kageplast fra kagen og pynt af med jordbær, chokoladespåner og koraller!

Rigtig god fornøjelse med det 🤩🤩

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Jordbær cheesecake
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier