Mickis fastelavnboller

Mickis fastelavnboller
Sidst ændret:
Onsdag den 27. januar, 2021 - 14:51
Beskrivelse

MUUUUMS!! SE LIGE HER!

Jeg har lige bagt disse lækre fastelavnsboller!!

Den ene er helt klassisk med remonce og vaniljecreme, og den anden er med hindbær og remonce! Er det ikke lækkert!?

Opskriften er til 12 stk. fastelavnsboller, så lav en dobbeltportion, hvis du vil lave begge slags.
 

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
1 1⁄2 dl Mælk
1 Æg
25 g Gær
125 g Smør
50 g Sukker
450 g Mel (cirka)
1 tsk Kardemomme
1⁄2 tsk Salt
1 Æg (til penslingen)
  Opskriftsgruppe (Remonce og vaniljecreme til 12 stk)
60 g Marcipan
60 g Smør
60 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Vaniljecreme)
1⁄2 Vaniljestang (eller 1 tsk paste/sukker)
20 g Maizena
2 1⁄2 dl Sødmælk
85 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Hindbær og remonce til 12 stk:)
90 g Marcipan
90 g Sukker
90 g Smør
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Flormelis (til glasur)
  Vand (til glasur)
  Kakao (til glasur, kan udelades)
  krymmel (til pynt, kan udelades)
  nødder (til pynt, kan udelades)
Vejledning

Dej:

Lun mælk og opløs gær i mælken.

Tilsæt æg, det meste af melet, sukker, kardemomme, vanilje og salt og ælt til en dej i et par minutter.

Tilsæt blødt smør og det sidste mel og kør på maskine i 6-8 minutter til en lækker, blød og mushy dej.

Lad dejen hæve lunt 45 min eller til dobbelt størrelse.

 

Remonce:

Rør alle ingredisenser sammen til en blød remonce.

 

Vaniljecreme:

Pisk vanilje, æggeblomme, sukker og maizena sammen til en let skum.

Varm mælken op til ca. 80 grader og hæld mælken over æggesnapsen og pisk det godt og hurtigt sammen.

Hæld massen i gryden igen og kog cremen op under omrøring i et par minutter mens den tykner!

Lad cremen køle af.

 

Hindbær & remonce:

Kog hindbærmarmelade ind til ca. det halve.

Lad det køle af.

Bland marcipan, smør og sukker til en remonce.

 

Samling:

Hæld dejen ud på bordet og rul ud til et rektangel på 30x40 cm.

Skær firkanter på 10x10 cm.

Kom ca. 1 tsk remonce og 2 tsk creme eller 1,5 tsk remonce og 1-1,5 tsk hindbærkompot på hver firkant og luk bollerne godt sammen ved at snippe kanterne.

Træk hjørnerne ind i midten igen og luk sammen.

Placer på en bageplade og lad efterhæve 10-15 minutter.

Pensl med sammenpisket æg og bag ved 180 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.

Tag ud og køl af.

Bland glasur af flormelis og vand + evt. kakao.

Pynt med krymmel eller nødder.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier