fbpx ✅Mexicansk inspireret bønnesalat🥗 | opskrifter | GastroFun.dk

Mexicansk inspireret bønnesalat

Mexicansk inspireret bønnesalat
Sidst ændret:
Onsdag den 8. april, 2020 - 11:31
Beskrivelse

Hjemme hos os er vi vilde med bønner. De smager godt, de er sunde og de kan bruges til virkelig mange forskellige ting. Engang imellem koger vi en masse bønner og smider dem i fryseren, så de er klar til brug -   Jeg synes de smager bedst, når man udbløder og koger dem selv. Men det er altså bare så nemt at hive en konservesdåse op af skuffen! Og så findes der bare så mange forskellige slags bønner i forskellige farver og mønstre, der virkelig gør maden flot. 

Man kan lave rigtig mange lækre salater med bønner. Denne salat er inspireret af det mexicanske med tomater, peberfrugter og majs og med lækre varme krydderier. Du kan evt. droppe kyllingen og bare servere den som en salat til hvad end du smider på grillen i løbet af sommeren. 

Retten er nok til 4 personer hvis man spiser brød til.

God fornøjelse.
Mexicansk inspireret bønnesalat

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bønnesalat)
2 ds Bønner (f.eks. kidney, butter, fava og sorte bønner)
1 ds Majs
2 Tomater (store)
30 g Persille
10 g Koriander
  Opskriftsgruppe (Dressing)
2 spsk Honning
2 spsk Limesaft
1⁄2 dl Sherryvineddike
1 tsk Spidskommen (stødt)
1 tsk Koriander (stødt)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
1⁄2 tsk Koriander
1⁄2 tsk Spidskommen
1 tsk Kanel (ægte/ceylon)
2 spsk Olivenolie
2 spsk Honning (eller agave)
Vejledning

Hæld bønnerne i et dørslag, skyl dem og lad dem dryppe af (du kan også udbløde tørrede bønner og koge dem, men så skal du i gang dagen før).

Hæld vandet fra majsene.

Skær tomat, peberfrugt og avocado i tern på ½ til 1 cm og smid dem i en salatskål.

Hak rødløget fint og smid det op i salatskålen.

Skyl urterne, fjern stænglerne og slyng eller dub urterne, så de ikke er våde.

Hak nu urterne, gerne chiffonade, og smid dem op i salaten – gem evt. lidt til pynt.

Når bønnerne er dryppet af tilføjer du også dem til salaten.

Lav en dressing ved at blande alle ingredienserne i en skål og piske dem godt sammen med en gaffel.

Hæld nu dressingen ud over salaten og vend den i – stil evt. salaten i køleskabet.

Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olie, tag kyllingen af panden og lad den køle lidt.

Pluk kyllingen i små stykker og fordel den på salaten.

Drys krydderierne ud over kyllingen og hæld olie og honning udover og evt. lidt krydderurter.

Servér med friskbagt brød.

Læs også
Bønnesalat
Opskrift
Anne Mette Autzen
Crostini med bønnedip
Opskrift
Mette
Salater
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier