fbpx 🍰Mazarinkage med peanuts🥜 | opskrifter | GastroFun.dk

Mazarinkage med peanuts

Mazarinkage med peanuts
Sidst ændret:
Torsdag den 27. juni, 2019 - 15:51
Beskrivelse

Lækker peanutmazarin med æblechutney, nøddetopping og æblemousse. Normalt forbinder man mazarinkage, bestående af en en mørdej med en mandelmasse. Her er mandlerne erstattet med peanuts.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"I en periode spiste jeg ofte æbler sammen med peanutbutter. Jeg elsker kombinationen af det salte sammen med det sure og søde. Jeg plejede også at være helt vild med Snickers, det var min forkælelse, når jeg tog i biografen. Jeg kunne bruge en time på at spise en enkelt Snickersbar."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 springform
Forberedelsestid
4 timer, 15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
4 timer, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Æblemousse)
360 g Æbler (Skrællede og i små tern)
  Citronsaft (Saften fra 1 citron)
1 spsk Sukker
  Vaniljestang (Kornene)
  Husblas (2 blade)
  Opskriftsgruppe (Æblechutney)
500 g Æbler (Skåret i tern)
30 g Farin
1⁄2 dl Vand
1⁄2 dl Citronsaft (Friskpresset)
  Opskriftsgruppe (Peanutmazarin)
140 g Peanuts
1 dl Olie
50 g Sukker
2 spsk Honning
75 g Hvedemel
1 knsp Havsalt
  Opskriftsgruppe (Nøddetopping)
100 g nødder (Blandede nødder og frø)
1⁄2 dl Olie
50 g Farin
2 spsk Honning
100 g Peanuts
100 g Mørk chokolade (Hakket)
Vejledning

Kom æbler, citronsaft, æblejuice og sukker, som er rørt op med kornene fra vaniljestangen, i en gryde.

Bring det i kog, lad det småkoge i 15 minutter, til det ligner æblegrød. 

Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. 

Pres evt. æblegrøden gennem en si.

Knug vandet fra husblassen, kom den i grøden, og lad det smelte sammen.

Sæt grøden til afkøling.

Pisk fløden til en let creme, rør den sammen med den afkølede æblegrød.

Sæt det i køleskab igen i minimum 4 timer. 

 

Kom alle ingredienser til æblechutney i en gryde, kog til væden er fordampet, og grøden er tyk – det tager ca. 10 minutter. 

Hak først peanuts til mel i en foodprocessor, kom derefter resten af ingredienserne i, hak til en dej, og hæld den i en smurt springform. 

 

Rist nødderne, men ikke peanuts, til topping i en gryde.

Tag dem af varmen, og sæt dem til siden.

Kom olie, salt, sukker og fløde i en gryde, bring det i kog, og lad det simre, til sukkeret er smeltet.

Kom alle nødderne i, inklusiv de peanuts, der ikke fik lov til at komme på panden, tag gryden af varmen. 

 

Fordel æblechutney henover peanutdejen.

Kom hakket chokolade og nøddetopping henover.

Bag i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.

Når du er klar til at servere, tages æblemoussen ud af køleskabet.

Pisk den let med et piskeris.

Server kagen med æblemoussen.

Velbekomme!

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Pærekage
Opskrift
Thomas
Æbletærte
Opskrift
Thomas