fbpx ūüćįMazarinkage med peanutsūü•ú | opskrifter | GastroFun.dk

Mazarinkage med peanuts

Mazarinkage med peanuts
Beskrivelse

L√¶kker peanutmazarin med √¶blechutney, n√łddetopping og √¶blemousse. Normalt forbinder man mazarinkage, best√•ende af en en m√łrdej med en mandelmasse. Her er mandlerne erstattet med peanuts.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-N√¶s siger f√łlgende om opskriften:

"I en periode spiste jeg ofte √¶bler sammen med peanutbutter. Jeg elsker kombinationen af det salte sammen med det sure og s√łde. Jeg plejede ogs√• at v√¶re helt vild med Snickers, det var min fork√¶lelse, n√•r jeg tog i biografen. Jeg kunne bruge en time p√• at spise en enkelt Snickersbar."

Udbytte
1 springform
Foreberedelsestid
4 timer, 15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
4 timer, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (√Üblemousse)
360 g Æbler (Skrællede og i små tern)
  Citronsaft (Saften fra 1 citron)
1 spsk Sukker
  Vaniljestang (Kornene)
  Husblas (2 blade)
  Opskriftsgruppe (√Üblechutney)
500 g Æbler (Skåret i tern)
30 g Farin
1⁄2 dl Vand
1⁄2 dl Citronsaft (Friskpresset)
  Opskriftsgruppe (Peanutmazarin)
140 g Peanuts
1 dl Olie
50 g Sukker
2 spsk Honning
75 g Hvedemel
1 knsp Havsalt
  Opskriftsgruppe (N√łddetopping)
100 g n√łdder (Blandede n√łdder og fr√ł)
1⁄2 dl Olie
50 g Farin
2 spsk Honning
100 g Peanuts
100 g M√łrk chokolade (Hakket)
Vejledning

Kom √¶bler, citronsaft, √¶blejuice og sukker, som er r√łrt op med kornene fra vaniljestangen, i en gryde.

Bring det i kog, lad det sm√•koge i 15 minutter, til det ligner √¶blegr√łd.¬†

Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. 

Pres evt. √¶blegr√łden gennem en si.

Knug vandet fra husblassen, kom den i gr√łden, og lad det smelte sammen.

S√¶t gr√łden til afk√łling.

Pisk fl√łden til en let creme, r√łr den sammen med den afk√łlede √¶blegr√łd.

S√¶t det i k√łleskab igen i minimum 4 timer.¬†

 

Kom alle ingredienser til √¶blechutney i en gryde, kog til v√¶den er fordampet, og gr√łden er tyk ‚Äď det tager ca. 10 minutter.¬†

Hak f√łrst peanuts til mel i en foodprocessor, kom derefter resten af ingredienserne i, hak til en dej, og h√¶ld den i en smurt springform.¬†

 

Rist n√łdderne, men ikke peanuts, til topping i en gryde.

Tag dem af varmen, og sæt dem til siden.

Kom olie, salt, sukker og fl√łde i en gryde, bring det i kog, og lad det simre, til sukkeret er smeltet.

Kom alle n√łdderne i, inklusiv de peanuts, der ikke fik lov til at komme p√• panden, tag gryden af varmen.¬†

 

Fordel æblechutney henover peanutdejen.

Kom hakket chokolade og n√łddetopping henover.

Bag i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.

N√•r du er klar til at servere, tages √¶blemoussen ud af k√łleskabet.

Pisk den let med et piskeris.

Server kagen med æblemoussen.

Velbekomme!

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Pærekage
Opskrift
Thomas
Æbletærte
Opskrift
Thomas