fbpx 🧁Mazarinkage | opskrifter | GastroFun.dk

Mazarinkage

Mazarinkage
Underrubrik
Serveret med Ìblekompot og en trøffelpralineflødeskum
Sidst ĂŚndret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 10:57
Beskrivelse

Nem og lÌkker mazarinkage. Kagen suppleres med lettere syrlig kompot af Ìbler og lidt utraditionelt en trøffel pralinÊ flødeskum.

Man vil sagtens kunne bruge andre typer af kompot, de skal dog ikke vÌre for syrlige. 

Vi har opskriften fra Trøffelentusiasten, der forhandler pralinÊ med trøffel.

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mazarinkage)
250 g Kranse XX ((Odense marcipan produkt))
175 g Sukker
200 g Smør (Blødt)
25 g Hvedemel
  Opskriftsgruppe (Æblekompot)
1 1⁄2 dl Vand
1⁄2 tsk Citronskal (Revet)
1 Vaniljestang (Kornene)
  Opskriftsgruppe (Flødeskum med trøffel pralinĂŠ)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  PralinĂŠ (Med sommertrøffel. 5 stk.)
Vejledning

Mazarinkage

Bland dit sukker sammen med Kranse XX og rør det sammen, gerne pü en røremaskine.

SkÌr smørret i mindre stykker og tilsÌt det til massen lidt ad gangen. Nür det er rørt godt ud, tilsÌttes Ìg og herefter melet.

Smør dine muffinsforme og fyld dem cirka halvt op med med din mazarinmasse.

Tilbered dem i cirka 12 minutter ved 170 grader i (almindelig) ovn. 

Lad dem køle af bagefter.

 

Æblekompot

Æblerne skal skæres i grove tern efter at kernehuset og skrællen er fjernet.

Kom dem i en tykbundet gryde og kog dem sammen med vandet, vaniljekornene og rørsukkeret. 

De skal koges møre og kompotten skal krydres med friskrevet citronskal bagefter. Pas pü med ikke at fü det hvide med fra skallen, da det er bittert.
´

 

Flødeskum med trøffel pralinÊ

Pisk fløden indtil den bliver til en let flødeskum. Den mü aldrig piskes for stiv, da den stille og roligt stivner bagefter piskningen. 

Finhak din pralinÊ med sommertrøffel og kom det i flødeskummen.

Fordel det forsigtigt og sÌt skülen i køleskabet, sü smagen fra trøflen kan trÌnge ind i flødeskummet.

 

Servering

Placer mazarinkagen på en tallerken og kom kompot henover – cirka 1 spsk.

Til sidst placeres en skefuld af flødeskumsblandingen og server straks.

Velbekomme.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
MazarintĂŚrte
Opskrift
Anne Mette Autzen
Mazarinkage med peanuts
Opskrift
fadlsforlag
Æbler
Artikel
Redaktion