fbpx 🧁Mazarinkage | opskrifter | GastroFun.dk

Mazarinkage

Mazarinkage
Underrubrik
Serveret med æblekompot og en trøffelpralineflødeskum
Sidst ændret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 10:57
Beskrivelse

Nem og lækker mazarinkage. Kagen suppleres med lettere syrlig kompot af æbler og lidt utraditionelt en trøffel praliné flødeskum.

Man vil sagtens kunne bruge andre typer af kompot, de skal dog ikke være for syrlige. 

Vi har opskriften fra Trøffelentusiasten, der forhandler praliné med trøffel.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mazarinkage)
250 g Kranse XX ((Odense marcipan produkt))
175 g Sukker
200 g Smør (Blødt)
4 Æg
25 g Hvedemel
  Opskriftsgruppe (Æblekompot)
1 1⁄2 dl Vand
1⁄2 tsk Citronskal (Revet)
1 Vaniljestang (Kornene)
  Opskriftsgruppe (Flødeskum med trøffel praliné)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Praliné (Med sommertrøffel. 5 stk.)
Vejledning

Mazarinkage

Bland dit sukker sammen med Kranse XX og rør det sammen, gerne på en røremaskine.

Skær smørret i mindre stykker og tilsæt det til massen lidt ad gangen. Når det er rørt godt ud, tilsættes æg og herefter melet.

Smør dine muffinsforme og fyld dem cirka halvt op med med din mazarinmasse.

Tilbered dem i cirka 12 minutter ved 170 grader i (almindelig) ovn. 

Lad dem køle af bagefter.

 

Æblekompot

Æblerne skal skæres i grove tern efter at kernehuset og skrællen er fjernet.

Kom dem i en tykbundet gryde og kog dem sammen med vandet, vaniljekornene og rørsukkeret. 

De skal koges møre og kompotten skal krydres med friskrevet citronskal bagefter. Pas på med ikke at få det hvide med fra skallen, da det er bittert.
´

 

Flødeskum med trøffel praliné

Pisk fløden indtil den bliver til en let flødeskum. Den må aldrig piskes for stiv, da den stille og roligt stivner bagefter piskningen. 

Finhak din praliné med sommertrøffel og kom det i flødeskummen.

Fordel det forsigtigt og sæt skålen i køleskabet, så smagen fra trøflen kan trænge ind i flødeskummet.

 

Servering

Placer mazarinkagen på en tallerken og kom kompot henover – cirka 1 spsk.

Til sidst placeres en skefuld af flødeskumsblandingen og server straks.

Velbekomme.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Mazarintærte
Opskrift
Anne Mette Autzen
Mazarinkage med peanuts
Opskrift
fadlsforlag
Æbler
Artikel
Redaktion