fbpx ✅Manitobaboller med øl og grov ølandshvede | opskrifter | GastroFun.dk

Manitobaboller med øl og grov ølandshvede

Manitobaboller med øl og grov ølandshvede
Sidst ændret:
Torsdag den 14. februar, 2019 - 10:03
Beskrivelse

Dejlige og lækre veganske boller med manitobamel.

Som så mange andre gode brødopskrifter, så kræver denne lidt tålmodighed, da der er en del hævetid.

Melsorten "manitoba" er en hvedemelstype med et højt indhold af gluten, der er med til at gøre brødet mere elastisk og lækkert.

Sværhedsgrad
Udbytte
15 stk.
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
12 timer, 25 minutter
Ingredienser
15 g Gær
4 dl Vand (Koldt)
1 dl Øl
50 g Fuldkornshvedemel (Ølands)
3 tsk Salt
Vejledning

Manitobaboller tager 2 dage at lave.

Smuldr gær i en skal, der passer til en røremaskine.

Tilsat vand og øl, og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt manitobamel og ølandsmel.

Ælt dejen med dejkrogen på lav hastighed i 2 min.

Skru op på mellemhøj hastighed, og ælt dejen, til den slipper kanterne af skålen.

Tilsæt salt, og ælt yderligere i 1 min.

Tag en bageform med 15 huller, og spray hullerne med olie.

Kom 65 g dej i hver form, og sæt pa køl til dagen efter.

Tag dejen ud, og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Bag brødet ved 225 grader i 20-25 min., eller til bollerne er 98 grader i midten.

Vend ud af formene, og lad dem køle af.

Server evt. bollerne med plantesmør med friskhakkede krydderurter efter smag.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier