fbpx Makronkager efter din smag ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Makronkager efter din smag

Makronkager
Underrubrik
Makronkager der kan laves som du bedst kan lide dem
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Beskrivelse

Man kan lave makronkager på flere måder, men grundopskriften er den samme. Her er der plads til at variere, afhængigt af om man vil have lette luftige kager eller kompakte kager med skorpe og en massiv kerne.

Måden man varierer det på, er ganske simpelt ved at justere mængden af makroner i forhold til hvedemel. Hvis der er lige dele hvedemel og makroner, får man kompakte kager med en fantastisk skorpe på overkanten. Hvis man derimod tilsætter mere hvedemel vil kagen blive luftigere.

Færdigbagt makronkage
Færdigbagt makronkage med lidt skorpe.

Denne opskrift giver de kager der er på billedet, som er lidt kompakte. Kombinér selv til dit yndlingsresultat.

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
3 Æg
300 g Sukker
125 g Makroner
125 g Hvedemel
125 g Margarine
Vejledning

Margarine smeltes og stilles til afkøling på bordet.

Æg og sukker piskes godt til en luftig og lys æggesnaps. Makronerne knuses og vendes i sammen med hvedemel. Det svale margarine røres til sidst i dejen, som gerne må være lidt klumpet pga. makronstykker. Husk at tilsætte mandelessens.

Dejen fordeles i formene så de er ca. halvt fyldte.

Dejen til makronkager fyldt i forme
Dejen fyldt i forme og klar til at blive bagt

Bages ved 200 grader i 20 minutter indtil de er lysebrune i overfladen. Hvis der er brugt mindst lige så mange makroner som hvedemel, vil overfladen smelte sammen til en skorpe.

Afkøl på en rist før servering.

Førdige makronkager
Bagte og afkølede makronkager.

 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier