fbpx Madvafler med avocado og laks | opskrifter | GastroFun.dk

Madvafler med avocado og laks

Madvafler med avocado og laks
Beskrivelse

Madvafler er et super godt alternativ til rugbrød eller som tilbehør til fisk. Jeg er ikke den største fan af pølser og lignende forbearbejdet pålæg, så en kombination med avocado, mayo, varmrøget laks og disse dejlige madvafler - så er jeg en perfekt frokost.

Vaffeldejen er meget let at lave og kræver kun få ingredienser.

Udbytte
4 vafler
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
100 g Tipo 00 (Kan sagtens erstattes af hvedemel)
50 g Linsemel (Kan sagtens erstattes af en grov meltype.)
20 g Sesamfrø
20 g Hørfrø
30 g Olie (Smagsneutral)
3 g Salt
5 Æg
  Mayonnaise (Gerne hjemmerørt eller Miracel Whip)
Vejledning

Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål - brug evt. en røreskål.

Tilsæt herefter et æg ad gangen indtil du har en lind og lidt flydende masse. Mine æg var små, så derfor skulle jeg bruge 5 stk.

Del massen i dele, der er cirka 4 dl i alt.

Vores vaffeljern er non-stick og der er olie i dejen, så dejen skal "bare" hældes i. Den laver 2 ad gangen og det tager 7-9 minutter typisk før de er færdigbagte.

Lad dem køle af på en bagrist bagefter.

Når de er afkølet en smule, så smør dem med mayonnaise, avocado i tynde skiver og trevlet, koldrøget laks.

Velbekomme.

Madvafler med avocado og laks

Noter

Tip; brug et pocheret æg eller en peberrodscreme til at pifte retten op med. 

Jeg bruger dette Tefal Snack Collection Multijern til at bage vafler i.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier