Madpandekager med hvidkål

Madpandekager med hvidkål
Beskrivelse

Lækre, grønne madpandekager med et fyldigt og mættende fyld af hvidkål, bønnespirer og revet ost.

Pandekager er altid godt, og ikke kun som dessert! Prøv disse madpandekager, som hele familien vil elske.

Der er masser af smag og fylde i denne version, men savner du kødet, kan du tilsætte lidt bacon til fyldet (se tip i noten).

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
130 fed Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
2 dl Mælk
4 Æg
50 g Smør (smeltet)
  Smør (til stegning)
50 g Smør
225 g Hvidkål (eller spidskål)
3 Løg
1 fed Hvidløg (kan undlades)
200 fed Revet ost
3 spsk Soja
100 g Revet ost (til gratinering)
Vejledning

Pandekager:

Bland mel og salt i en skål.

Tilsæt mælk, æg og smeltet smør og pisk dejen godt sammen - gerne med en elpisker.

Bag pandekagerne på en pande i lidt smør.

 

Fyld:

Snit kålen fint og hak løg og hvidløg.

Skyl bønnespirerne godt og lad dem afdryppe.

Smelt smørret i en gryde og sauter grøntsagerne i fedtstoffet i et par minutter.

Læg låg på gryden og dæmp varmen.

Lad grøntsagerne dampe møre i et par minutter under låg.

Tag gryden af varmen og lad grøntsagerne afkøle lidt.

Kom revet ost og soja deri og vend godt rundt.

 

Samling og tilberedning:

Fordel fyldet på midten af pandekagerne.

Rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad med sammenføjningen nedad.

Drys revet ost over pandekagerne og gratiner dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

Server med en grøn salat som tilbehør.

Noter

Kan du ikke undvære kødet, så tilsæt 1 pakke bacon, når du svitser grøntsagerne - det smager også godt! 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier