Lynstegt tun med espuma

Lynstegt tun med espuma (c)molekymi.dk
Beskrivelse

Vi giver dig her et bud på en servering med lynstegt tun serveret med espuma, en specialitet fra den molekylære gastronomis verden.

Retten er oplagt at servere som forret og tager ikke lang tid at tilberede.

Server f.eks. på en bund af salater og et godt brød som tilbehør.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
200 g Tun (i olie)
200 g Flødeost (fuldfed)
1 dl Fløde (minimum 36%)
  Krydderier (salt og peber)
  x
200 g Tun (bøf)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Espuma


Dræn tunen og purér den med flødeosten i en blender, til du har en jævn blanding.

Tilsæt fløden og krydr med salt og peber.

Passer blandingen gennem en sigte og ned i en 0,5 liters sifonflaske (anvend 1 patron).  

Ryst flasken kraftigt og sæt den på køl i 1-2 timer.

 

Lynstegt tun

Skær fisken ud i lange, firkantede klodser.

Steg den i 20-30 sekunder på hver side.

Skær tunen ud i terninger og anret som på billedet.

Source
Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier