fbpx 🍚Luksus risalamande🎄 | opskrifter | GastroFun.dk

Luksus risalamande

Luksus risalamande
Beskrivelse

Risalamande er en klassiker i Danmark. Den siges at være opfundet på d'Angleterre en sen nattetime, da kokken skulle ryste en fin dessert ud af ærmet. Og på d'Angleterre (Marchal) serveres der stadig risalamande den dag i dag, men ikke altid i originaludgaven. 

Glædelig jul og god fornøjelse.  

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 l Sødmælk
180 g Grødris
3 dl Vand
75 g Flødeost
75 g Sukker
5 g Salt
1⁄2 Citronskal (Skallen af en 1/2 citron)
1⁄4 Appelsin (Skallen af en 1/4 appelsin)
100 g Mandler (Hakkede)
Vejledning

1.    Hæld mælk i en gryde eller sauterpande og sæt den på et blus og skru op på middel varme.
2.    Flæk vaniljestangen, skrab alle kornene ud føj dem til mælken sammen med stængerne og kardemommekapslerne.
3.    Hæld risene i en gryde på middelvarme.
4.    Hæld vand i, bring det i kog og lad det koge i 2-3 min. 
5.    Tænd ovnen på 130oC varmluft. 
6.    Hæld mælk, vaniljestænger og kardemomme i risgryden og lad det koge i 10 min. mens du rører i det. 
7.    Sæt gryden i ovnen med låg på i 30 min. 
8.    Rør rundt i grøden, sluk ovnen og lad gryden stå yderligere 10 min. (Grøden skal helst være lidt tynd, ellers bliver den fortyk, når den er kold).
9.    Rør nu flødeost, sukker, salt og appelsin- og citronskal i grøden.
10.   Hæld det over i en skål og dæk med film, der rører grøden (så der ikke dannes kondens).
11.   Stil grøden i køleskabet til den her kold (gerne til næste dag).
12.   Fisk vaniljestang og kardemommekapsler op af grøden .
13.   Pisk 2 dl piskefløde, og vend det forsigtigt i grøden sammen med mandlerne - gem lidt til pynt!
14.   Servér med kirsebærsauce - gerne den fra Sorring Bær.

Risalamande

Source

Milton Abel har også lavet en spændende udgave af risalamanden, og den har jeg ladet mig inspirere af. Jeg har ikke twistet helt så meget som Milton able, men hvis du synes, den trænger til mere twist, så kan du finde hans opskrift her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om risengrød
Artikel
Redaktion