Løgmarmelade

Løgmarmelade
Sidst ændret:
Mandag den 8. februar, 2021 - 13:36
Beskrivelse

Løg og marmelade er ikke umiddelbart to ting, de fleste forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er løgmarmelade et utroligt lækkert og velsmagende tilbehør, der kan anvendes i mange sammenhænge: Som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ, som smørelse i en sandwich, eller prøv den på en kartoffelpizza. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
2 spsk Olie
1⁄2 dl Æbleeddike
2 spsk Balsamico
2 spsk Sukker
3 spsk Frisk timian
1⁄4 tsk Sennep (Dijonsennep)
1 spsk Honning
  Salt
  Peber
Vejledning

Skær løgene i tynde skiver.

Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.

Tilsæt eddike, balsamico og sukker og skru ned til svag varme.

Lad kompotten simre i cirka 20 minutter.

Tilsæt honning, sennep, timian og salt. Lad det hele simre videre indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt helt ind.

Smag til.

Hæld marmeladen på rene, skoldede glas.

Løgmarmelade

Noter

Server løgmarmeladen som tilbehør til retter, du ellers ville servere chutney til.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier