fbpx 🍝Linsebolognese | opskrifter | GastroFun.dk

Linsebolognese

Linsebolognese
Beskrivelse

Dejlig opskrift på en kødfri linse-bolognese med fuldkornsspaghetti. Denne vegetarret kan laves på under 1 time, men bliver kun bedre af at få lov til at stå at simre og passe sig i gryden. 

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

”Bolognese får nok de fleste til at tænke på en ret med oksekød, men jeg har her lavet en vegetarisk udgave af røde linser. Linse-bolognesen er med friske krydderurter og serveres med fuldkornsspaghetti.”

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1 Løg
2 fed Hvidløg
2 spsk Olivenolie
2 spsk Tomatpure
1 tsk Basilkum (Tørret)
1 tsk Oregano (Tørret)
1 tsk Timian (Tørret)
3 dl Vand
1⁄2 ds Kokosmælk
200 g Linser (Røde)
1⁄2 dl Rødvin
1 tsk Salt
1 knsp Peber
300 g Spaghetti (Fuldkorns)
  Parmesan (Friskrevet)
Vejledning

1.    Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne. 

2.    Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, vand, kokosmælk, linser og rødvin tilsættes.

3.    Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden.

4.    Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.

5.    Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den. 

6.    Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

7.    Smag bolognesen til med salt og peber, og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.

Source

 Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Indisk dahl
Opskrift
Britt Nissen
Linsefrikadeller
Opskrift
Susanne