fbpx ūüćčLimet√¶rte | opskrifter | GastroFun.dk

Limetærte

Limetærte
Sidst ændret:
Fredag den 10. januar, 2020 - 21:27
Beskrivelse

Limetærte, eller key lime pie, er en simpel men virkelig lækker, amerikansk tærte. Den stammer fra Florida, rettere sagt Key West - deraf navnet - og det er en sindssygt populær tærte, der efterhånden findes i mange variationer!

Limetærte

Jeg er jo helt vild med stort set alt amerikansk, is√¶r amerikanernes¬†burgere og desserter.¬†Den helt simple, klassiske udgave af key lime pie¬†er egentlig helt perfekt, lige som den er, men jeg besluttede mig alligevel for at give mit personlige bud p√•, hvordan den ogs√• kan laves. Og n√łj, det blev godt.

Limetærte

Den klassiske limet√¶rte er helt traditionelt set en ubagt kage, men p√• grund af amerikanernes √łgede fokus p√• salmonellaforgiftning, er det vist blevet ret almindeligt at bage den. Normalt vil man ogs√• kun bruge √¶ggeblommer, men jeg synes, at to hele √¶g giver den samme cremede fylde uden, at det g√•r det mindste udover smagsoplevelsen.

Jeg har brugt grahamskiks til min opskrift, men du kan bruge lige den type kiks, du har lyst til.

 

Limetærte opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
3 dl Kiks (knust - jeg brugte grahamskiks)
4 spsk Sm√łr (smeltet)
2⁄3 dl R√łrsukker
  Opskriftsgruppe (Cremet limefyld)
1 1⁄2 dl Limesaft
Vejledning

Kiksebund

  1. Tænd ovnen på 175 grader celsius.

  2. H√¶ld kiks, r√łrsukker og sm√łr i en sk√•l og r√łr det godt sammen til en v√•d, sandet masse.

  3. Kom kiksemassen over i en t√¶rteform (cirka √ė 24 centimeter). Pres det godt ned i formen og op ad siderne.

  4. Bag bunden i den forvarmede ovn i 12 - 14 minutter. 

  5. Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og sæt den til side.

 

Cremet limefyld

  1. Slå æggene ud i en skål og tilsæt kondenseret mælk og limesaft.

  2. Pisk det hele godt, indtil massen tykner lidt.

  3. Hæld massen over kiksebunden i tærteformen.

  4. Bag tærten i yderligere 15 minutter ved 175 grader celsius.

  5. Tag den f√¶rdigbagte t√¶rte ud af ovnen og s√¶t den i k√łleskabet i minimum 4 - 6 timer. Den bliver allerbedst af at st√• p√• k√łl natten over.

  6. Pynt eventuelt limetærten med revet limeskal inden servering.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Key Lime Pie
Opskrift
Anette