fbpx 🍗Langtidsstegt Lammebov | opskrifter | GastroFun.dk

Langtidsstegt Lammebov

Langtidsstegt Lammebov
Beskrivelse

Hvis der er noget, der kan få tænderne til at løbe i vand - så er det en langtidsstegt lammebov. Her får du opskriften og en udførlig gennemgang trin for trin. 

Langtidsstegte kødretter er perfekte til weekender, hvor du gerne vil bruge tiden med dine kære, samtidig med at du får et dejligt og lækkert måltid, der passer sig selv det meste af tiden. En lammebov giver dig desuden den perfekte mulighed for rester, der passer sig fint ind i en travl hverdag.

Vores lammebov kommer fra et 60 dages krogmodnet/dryaged dansk lam, hvilket gør at smagen er endnu mere intens. 

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 45 minutter
Ingredienser
1 Lammebov (Denne udgave er krogmodnet/dryaged)
2 Løg
  Krydderier (Salt, peber, frisk rosmarin og frisk timian)
  Afpuds (Fra skorpen og et ben fra en udbenet lammekølle)
3 dl Hvidvin
  l Vand
Vejledning

Rids kødet på tværs og krydr det med salt og peber.

Find et stort ildfast fad og læg alle grønsagerne i bunden sammen med afpudset fra skorpen og benet fra en udbenet lammekølle. Grundet til at vi har disse er at kødet er krogmodnet, hvilket betyder at der dannes en hård "beef jerky" agtig skorpe, fuld af masser af smag. Da de fleste ikke har det, kan du "nøjes" med et kraftben eller bare bruge lidt boullion senere i stedet for.

Tilsæt hvidvinen og sæt fadet i ovnen ved 225 grader varmluft.

Lad det få en god mørk skorpe (det tager ca. 10 minutter) og tag fadet ud. Lad lågen til ovnen stå hel åben og skru ned til 150 grader varmluft i stedet for.

Lammebov

Lammebov

Læg lammeboven i fadet, tilsæt vandet og dæk fadet til med staniol.

Når ovnen er nede på 150 grader, sættes fadet tilbage i ovnen og det skal have 3 timer.

Efter de 3 timer tages fadet ud og væden og grønsagerne bruges til sauce mm. 

Sæt fadet med kødet tilbage i ovnen og det skal have 15 minutter ved 225 grader varmluft.

Lammebov

Skær det ud i mindre stykker og det er klar til servering.

Lammebov

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Når lammet næsten passer sig selv, vil Tempranillo druen underholde dig undervejs, og komplimentere Lammet på den bedste måde ved servering.

Vi anbefaler Entrelobos Tinto Fino 2016 fra Ribera Del Duero. Tempranillo druen bliver også kaldt Tinto Fino i Spanien ;0)

Entrelobos er spansk rødvin når det er bedst. Er lys i udseende med en intens smag, den opretholder en perfekt balance mellem syre og sødme. Vilde bær og cremet ristet eftersmag, som passer perfekt til det søde lille lam.

Læs mere om vinen og køb den her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Lammechups Sous Vide
Opskrift
Per Asmussen
Grillet Lammekølle med pisket smør
Opskrift
Per Asmussen
Indisk lam
Opskrift
Per Asmussen