fbpx ūü•©Langtidsstegt Cuvette i stegeso | opskrift p√• GastroFun.dk

Langtidsstegt Cuvette af kalv

Langtidsstegt Cuvette af kalv
Underrubrik
Tilberedt i stegeso med rodfrugter
Beskrivelse

En stegeso er en genial opfindelse og næsten uundværlig, når du vil langtidsstege maden i ovnen.

Princippet bag stegesoen er simpelt: Et stort, dybt fad med låg, der holder væsken og dermed også aroma, saft og kraft inde i råvarerne i stedet for, at de fordamper ud i ovnen.

I denne opskrift er det en kalvecuvette, der er blevet taget under k√¶rlig behandling, og resultatet er det l√¶kreste og m√łreste k√łd samt¬†en sk√łn sauce.¬†

Server retten med kartofler eller¬†godt br√łd.¬†

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Sm√łr (til bruning)
250 g Champignon (Brune)
1 bdt Rosmarin (Frisk)
1 bdt Timian (Frisk)
  Krydderier (salt og peber)
1⁄2 l fond (okse- eller kalvefond (kan evt. erstattes af r√łdvin eller √łl).)
  Maizena (eller m√łrk saucej√¶vner)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Tænd ovnen på 100 grader.

Rids fedtlaget på kalvecuvetten og fjern senerne.

Skyl krydderurterne grundigt - de skal ikke hakkes. 

Opvarm en pande med sm√łr og brun k√łdet godt af p√• panden. Krydr med salt og peber.¬†

Placer k√łdet¬†i en stegeso¬†og tils√¶t¬†en halv liter fond/vand/vin/√łl samt de hele stilke af¬†timian og rosmarin.

S√¶t l√•get p√• stegesoen og giv k√łdet¬†2 timer i ovnen ved 100 grader.

Skr√¶l guler√łdder og knoldselleri, pil l√łget og rens champignonerne.

Sk√¶r alle gr√łntsager i mundrette stykker og kom dem i stegesoen, n√•r de to timer er g√•et.¬†¬†

Giv retten¬†2 timer mere, til alt er helt m√łrt.

Tag k√łdet op og hold det varmt¬†mens saucen laves.

Si væsken fra stegesoen ned i en gryde. Bring den i kog og lad den koge lidt ind. 

Tils√¶t piskefl√łde og smag til med √¶bleeddike, salt og peber.¬†

J√¶vn saucen med saucej√¶vner eller¬†maizena udr√łrt i lidt vand.

Afslut med et par dr√•ber sovsekul√łr, til du synes, saucen har den rette farve.

Sk√¶r k√łdet ud - husk at sk√¶re p√• tv√¶rs af k√łdfibrene.

Anret k√łd og gr√łntsager p√• et fad.

Server med saucen samt br√łd, kartofler eller en salat.¬†

Kalvecuvette

Skær stegen i tynde skiver.

Maden er nu klar til servering.

Noter

Kartofler eller godt br√łd er fint¬†som tilbeh√łr til retten, da det er godt at have noget¬†at "suge" den gode sauce op med. Synes du, det bliver for tungt, er retten ogs√• god serveret med en frisk gr√łn salat.¬†


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner¬†BayVine.dk¬†anbefaler f√łlgende:

Til en god k√łdret skal der en god r√łdvin til:

Vi anbefaler INTO ZIN ZINFANDEL som uden problem kan hamle op med denne kraftige ret og få helheden til at gå helt ind under huden. 

INTO ZIN ZINFANDEL er dejlig krydret, rund med moden blomme og en bl√łd finish.

S√łrg for en ekstra flaske til at hygge med efter maden ;0)

L√¶s mere om vinen og k√łb den her


 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier