fbpx 🥩Langtidsstegt Cuvette i stegeso | opskrift på GastroFun.dk

Langtidsstegt Cuvette af kalv

Langtidsstegt Cuvette af kalv
Underrubrik
Tilberedt i stegeso med rodfrugter
Beskrivelse

Har du en stegeso, der står og samler støv - eller har du bare altid haft lyst til at prøve den klassiske tilberedningsmåde? Så er det nu! 
En stegeso er en genial opfindelse og næsten uundværlig, når du vil langtidsstege maden i ovnen.

Princippet bag stegesoen er simpelt: Et stort, dybt fad med låg, der holder væsken og dermed også aroma, saft og kraft inde i råvarerne i stedet for, at de fordamper ud i ovnen. Det gode ved stegesoen er, at du slipper for at røre en finger, når først maden er i ovnen, som sagt fordi låget sørger for, at al væsken forbliver i tæt kontakt med kødet. 
I denne opskrift, har vi valgt at bruge en kalvecuvette, der kort er blevet brunet på panden før den kommer i stegesoen. Resultatet er et lækkert stykke kød, der er mørt og velsmagende, samt en skøn sauce. 

Server retten med kartofler eller godt brød. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Smør (til bruning)
250 g Champignon (Brune)
2 Løg
1 bdt Rosmarin (Frisk)
1 bdt Timian (Frisk)
  Krydderier (salt og peber)
1⁄2 l fond (okse- eller kalvefond (kan evt. erstattes af rødvin eller øl).)
  Maizena (eller mørk saucejævner)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Tænd ovnen på 100 grader.

Rids fedtlaget på kalvecuvetten og fjern senerne.

Skyl krydderurterne grundigt - de skal ikke hakkes. 

Opvarm en pande med smør og brun kødet godt af på panden. Krydr med salt og peber. 

Placer kødet i en stegeso og tilsæt en halv liter fond/vand/vin/øl samt de hele stilke af timian og rosmarin.

Sæt låget på stegesoen og giv kødet 2 timer i ovnen ved 100 grader.

Skræl gulerødder og knoldselleri, pil løget og rens champignonerne.

Skær alle grøntsager i mundrette stykker og kom dem i stegesoen, når de to timer er gået.  

Giv retten 2 timer mere, til alt er helt mørt.

Tag kødet op og hold det varmt mens saucen laves.

Si væsken fra stegesoen ned i en gryde. Bring den i kog og lad den koge lidt ind. 

Tilsæt piskefløde og smag til med æbleeddike, salt og peber. 

Jævn saucen med saucejævner eller maizena udrørt i lidt vand.

Afslut med et par dråber sovsekulør, til du synes, saucen har den rette farve.

Skær kødet ud - husk at skære på tværs af kødfibrene.

Anret kød og grøntsager på et fad.

Server med saucen samt brød, kartofler eller en salat. 

Kalvecuvette

Skær stegen i tynde skiver.

Maden er nu klar til servering.

Noter

Kartofler eller godt brød er fint som tilbehør til retten, da det er godt at have noget at "suge" den gode sauce op med. Synes du, det bliver for tungt, er retten også god serveret med en frisk grøn salat. 


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Til en god kødret skal der en god rødvin til:

Vi anbefaler INTO ZIN ZINFANDEL som uden problem kan hamle op med denne kraftige ret og få helheden til at gå helt ind under huden. 

INTO ZIN ZINFANDEL er dejlig krydret, rund med moden blomme og en blød finish.

Sørg for en ekstra flaske til at hygge med efter maden ;0)

Læs mere om vinen og køb den her


 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier