fbpx ūü•©Langtidsstegt Cuvette i stegeso | opskrift p√• GastroFun.dk

Langtidsstegt Cuvette af kalv

Langtidsstegt Cuvette af kalv
Underrubrik
Tilberedt i stegeso med rodfrugter
Sidst ændret:
Torsdag den 26. september, 2019 - 15:54
Beskrivelse

Har du en stegeso, der st√•r og samler st√łv - eller har du bare altid haft lyst til at pr√łve den klassiske tilberedningsm√•de? S√• er det nu!¬†
En stegeso er en genial opfindelse og næsten uundværlig, når du vil langtidsstege maden i ovnen.

Princippet bag stegesoen er simpelt:¬†Et stort, dybt fad med l√•g, der holder v√¶sken¬†og dermed ogs√• aroma, saft og kraft inde i r√•varerne i stedet for, at de¬†fordamper ud i ovnen. Det gode ved stegesoen er, at du slipper for at r√łre en finger,¬†n√•r f√łrst maden er i ovnen, som sagt fordi l√•get s√łrger for, at al v√¶sken forbliver i t√¶t kontakt med k√łdet.¬†
I denne opskrift, har vi valgt at bruge en kalvecuvette, der kort er blevet brunet p√• panden f√łr den kommer i stegesoen. Resultatet er et l√¶kkert stykke k√łd, der er m√łrt og velsmagende, samt en sk√łn sauce.¬†

Server retten med kartofler eller¬†godt br√łd.¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Sm√łr (til bruning)
250 g Champignon (Brune)
1 bdt Rosmarin (Frisk)
1 bdt Timian (Frisk)
  Krydderier (salt og peber)
1⁄2 l fond (okse- eller kalvefond (kan evt. erstattes af r√łdvin eller √łl).)
  Maizena (eller m√łrk saucej√¶vner)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Tænd ovnen på 100 grader.

Rids fedtlaget på kalvecuvetten og fjern senerne.

Skyl krydderurterne grundigt - de skal ikke hakkes. 

Opvarm en pande med sm√łr og brun k√łdet godt af p√• panden. Krydr med salt og peber.¬†

Placer k√łdet¬†i en stegeso¬†og tils√¶t¬†en halv liter fond/vand/vin/√łl samt de hele stilke af¬†timian og rosmarin.

S√¶t l√•get p√• stegesoen og giv k√łdet¬†2 timer i ovnen ved 100 grader.

Skr√¶l guler√łdder og knoldselleri, pil l√łget og rens champignonerne.

Sk√¶r alle gr√łntsager i mundrette stykker og kom dem i stegesoen, n√•r de to timer er g√•et.¬†¬†

Giv retten¬†2 timer mere, til alt er helt m√łrt.

Tag k√łdet op og hold det varmt¬†mens saucen laves.

Si væsken fra stegesoen ned i en gryde. Bring den i kog og lad den koge lidt ind. 

Tils√¶t piskefl√łde og smag til med √¶bleeddike, salt og peber.¬†

J√¶vn saucen med saucej√¶vner eller¬†maizena udr√łrt i lidt vand.

Afslut med et par dr√•ber sovsekul√łr, til du synes, saucen har den rette farve.

Sk√¶r k√łdet ud - husk at sk√¶re p√• tv√¶rs af k√łdfibrene.

Anret k√łd og gr√łntsager p√• et fad.

Server med saucen samt br√łd, kartofler eller en salat.¬†

Kalvecuvette

Skær stegen i tynde skiver.

Maden er nu klar til servering.

Noter

Kartofler eller godt br√łd er fint¬†som tilbeh√łr til retten, da det er godt at have noget¬†at "suge" den gode sauce op med. Synes du, det bliver for tungt, er retten ogs√• god serveret med en frisk gr√łn salat.¬†


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner¬†BayVine.dk¬†anbefaler f√łlgende:

Til en god k√łdret skal der en god r√łdvin til:

Vi anbefaler INTO ZIN ZINFANDEL som uden problem kan hamle op med denne kraftige ret og få helheden til at gå helt ind under huden. 

INTO ZIN ZINFANDEL er dejlig krydret, rund med moden blomme og en bl√łd finish.

S√łrg for en ekstra flaske til at hygge med efter maden ;0)

L√¶s mere om vinen og k√łb den her


 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Cuvette sous vide
Opskrift
Per Asmussen