fbpx Langtidshævet pizzadej 🍕 | opskrifter | GastroFun.dk

Langtidshævet pizzadej

Langtidshævet pizzadej
Sidst ændret:
Onsdag den 9. oktober, 2019 - 11:05
Beskrivelse

Har du god tid, så er denne langtidshævet pizzadej en lækker variant til en god italiensk pizza. Dejen giver dig nok til 4 almindelig størrelses pizzaer eller 2 store.

Udbytte
4 Pizzaer
Forberedelsestid
18 timer
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
18 timer, 4 minutter
Ingredienser
325 g Tipo 00
2 dl Vand
5 spsk Olie
1 tsk Salt
2 g Gær
Vejledning

Vi starter normalt pĂĄ denne dej aftenen inden vi skal have vores pizzaer.

Hæld vandet i en skål og opløs gæret der i.

Tilsæt olie og salt og rør det godt rundt. Tilsæt derefter mel løbende indtil dejen føles rigtig. Dejen er ret våd, men det gør ikke spor.

Lad det hæve natten over ved stuetemperatur.

Næste dag skal dejen på et meldrysset bord og deles i 4 stykker, der skal formes til kugler.

Smør kuglerne i olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver op, så de må ikke stå for tæt på hinanden. Dæk dem til med plasticfolie og sæt det i køleskabet.

2 timer før dejen skal bruges, skal de tages ud af køleskabet.

Kuglerne/dejen skal placeres på et meldrysset bord og rulles så tyndt som overhoved muligt på med en kagerulle. 

Vi anbefaler at pizzaen tilberedes på et bagestål ved 275 grader varmluft i 4 minutter.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Simpel italiensk pizzadej
Opskrift
Thomas