fbpx Langtidshævet brød 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Langtidshævet brød

Langtidshævet brød
Beskrivelse

Er du på udkig efter en opskrift på et brød, der har den perfekte sejhed og sprøde skorpe? Så er du landet det rette sted. 

Her får du en lidt usædvanlig opskrift, der giver brødet en fantastisk konsistens og ikke mindst smag. Du skal ikke bruge ret meget gær, men til gengæld skal brødet hæve i lang tid ved stuetemperatur. 

Du får her den perfekte opskrift til brunch eller gæster til morgenmad, da brødet kan formes aftenen inden og dermed bare sættes i ovnen om morgenen. 

 

Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
12 timer, 20 minutter
Ingredienser
10 g Gær
5 dl Vand (Lunkent vand)
30 g Smør (Smeltet)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
500 g Hvedemel
Vejledning

Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand og tilsæt den smeltede smør i en røreskål.

Tilsæt melen og rør det hele godt sammen. Dejen skal være godt klistret inden den sættes til hævning under et viskestykke.

Lad dejen hæve i 8-12 timer ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag brødet i en forvarmet ovn på 230 grader varmluft i 20 minutter.

Lad brødet køle på en bagerist, til det er håndlunt, før det skæres.

 

Langtidshævet brød

Langtidshævet brød

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Græskarboller
Opskrift
fadlsforlag
Havregrødsboller
Opskrift
Anette