Lammehakkebøffer

Indsendt af Per tir, 15/05/2018 - 21:53
Billede
Lammehakkebøffer
Description

Denne opskrift er på lækre grillede lammehakkebøffer af 60 dages krogmodnet/dryaged dansk lam. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 8 minutter
Ingredienser
450 g Hakket Lam (Krogmodnet/Dryaged i 60 dage )
  krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Follow my blog with Bloglovin

En af de vigtigste ting når man steger kød er temperaturer. Hvis kødet er for koldt, så "koger" man det i steget for at stege det og man får et helt andet resultat.

Kødet skal derfor tages ud af køleskabet én time før det skal tilberedes og derfor kan man lige så godt forme bøfferne med det samme.

Til disse hakkebøffer har vi brugt hjemmehakket lammekød fra 60 dages krogmodnet/dryaged, dansk lam.

Lammefars

Del farsen i 4 stykker og form 4 bøffer på et spækbræt. 

Lammehakkebøffer

Dæk dem til under et klæde og lad dem stå på dit køkkenbord indtil de skal tilberedes.

Sørg for at din grill er rygende varm når kødet skal på. Drys det med salt og peber og steg det i 4 minutter på hver side.

Lammehakkebøffer

Kødet er klar til servering.

 

Noter

Krogmodnet/dryaged kød taber generelt mere væske end "almindeligt" vådmodnet kød som man køber i supermarkedet. Derfor skal man være forsigtig når man tilbereder det. Kødet må ikke få for meget, så bliver det tørt. Tilbered derfor kødet 1 minut mere på hver side hvis du ikke bruger krogmodnet kød.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier