fbpx ✅Lammebov i ovn🍲 | opskrifter | GastroFun.dk

Lammebov i ovn

Lammebov i ovn
Sidst ændret:
Fredag den 10. april, 2020 - 08:53
Beskrivelse

Påskelam 🐑 jeg drømmer om familiefrokoster og samvær med mine nærmeste, men det må vente lidt endnu! 💛

I skal dog ikke snydes for denne lækre opskrift på lammebov. 

Lammet er fra mine svigerforældre og fås ikke bedre 😍 der var faktisk mange af jer, som synes at lam smager af uld - jeg vil vædde med, at i synes det, fordi det lam i har fået har været “for gammel”.

Jo yngre lammet er, jo mindre af “uld” smager det.

Så kig på pakken og vælg ikke lammekød, hvor lammet har været over 12 måneder da det blev slaget.

Ovnstegt lammebov

 

Ovnstegt lammebov

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 15 minutter
Ingredienser
3 Kartofler (skåret i mundrette stykker)
3 Gulerødder (skåret i mundrette stykker)
1 Løg (skåret i både)
4 fed Hvidløg
  Grøntsagsbouillon (1/2 terning)
  Vand
Vejledning

Rids fedtet i lammeboven og gnid den godt med salt, peber og olivenolie.

Stik rosmarinkvistene ned mellem fedtet.

Fordel grøntsagerne i et stort ovnfast fad og fordel den halve boullionterning ud over.

Læg de 3 laurbærblade ved.

Læg lammeboven ovenpå 🐑 hæld vand på så den nederste halve centimeter af lammeboven er dækket.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 145 grader varmluft.

Den er færdig efter ca. 3 timer, måske lidt mindre - den skal have en kernetemperatur på 58-60 grader hvis den skal være rosastegt ☺️

Server med sovs lavet af stegeskyen, grøntsagerne i bunden og ovnkartofler, evt. en god salat 👩🏽‍🍳

Velbekomme! 

Læs også
Langtidsstegt Lammebov
Opskrift
Per Asmussen
Krogmodnet Lammebov Langtidsstegt
Opskrift
Per Asmussen
Lammebov i stegeso
Opskrift
Per Asmussen
Ovnstegt Lammekrone
Opskrift
Anne Mette Autzen
Ovnstegt Lammekrone
Opskrift
Anne Mette Autzen
Krogmodnet Lammekrone (Sous Vide)
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier