Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme

Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme
Beskrivelse

Er du ikke til rå laks, kan du lave en laksetatar af røget laks - det smager mindst ligeså godt! I denne opskrift er der brugt ferskrøget laks, men du kan også anvende fx kold- eller varmrøget laks. Opskriften er velegnet som forret, frokostret eller som en let middagsret. 

Udbytte
3 personer
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
250 g Laksefilet (ferskrøget )
1 spsk Dild (hakket)
1 spsk Persille (hakket)
1 1⁄2 tsk Citronsaft
1 tsk Citronskal (fintrevet)
1 spsk Kapers (finthakkede)
1 1⁄2 spsk Rødløg (finthakket)
2 tsk Olivenolie
  Salt
  Peber
3 spsk rygeost
  rugbrødschips (knuste)
  salat (gerne friseésalat)
1⁄4 tsk Sennep (dijonsennep)
1⁄4 tsk Balsamico
1⁄2 tsk Olivenolie
Vejledning

Laksetatar:

Skær laksen i meget små tern. Rør laks og alle de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag tataren til - sørg især for, at der er nok salt, peber og citronsaft i.

Skyl og tør salatbladene. Bland sennep, balsamico, olivenolie, salt, peber, evt. citronsaft og honning/sukker til en dressing. Smag dressingen til - der må gerne være lidt "riv" i den. Vend salatbladene med dressingen. 

Skyl og skær agurken i tynde skiver og læg dem på tallerkenerne (se billedet). Anret tataren ovenpå agurkerne og top med salaten, en skefuld rygeostecreme og de knuste rugbrødschips.

 

Rygeostecreme:

Rør rygeost og cremefraiche sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.  

 

Laksetatar

 

Laksetatar

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier