fbpx Laks i ovn | opskrifter | GastroFun.dk

Laks i ovn

Laks i ovn
Underrubrik
Serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris
Sidst ændret:
Torsdag den 27. juni, 2019 - 15:51
Beskrivelse

Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Grønkålschips får en masse kærlighed for tiden. Folk spiser det i stedet for de almindelige kartoffelchips, da de fungerer mindst lige så godt. Du kan med fordel lave en kæmpe portion, så har du snacks til hele ugen." 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (LAKS)
  Opskriftsgruppe (KOKOSRIS)
2 1⁄2 dl Ris
2 dl Vand
1⁄2 tsk Salt (Fint)
  Opskriftsgruppe (GRØNKÅLSCHIPS)
300 g Grønkål (Cirka)
2 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (MANGOSAUCE)
250 g Mango (Frossen)
1⁄2 Rødløg
1 spsk Olie
1⁄2 tsk Ingefær
Vejledning

Læg laks på en bageplade, krydr med salt og peber. 

Skær stilkene fra grønkålen, og riv de store blade i mindre stykker. Kom grønkålsbladene i en skål med vand, vask dem grundigt. Tør dem derefter af i et viskestykke – vær sikker på, at grønkålen er fuldstændig tør, ellers bliver chipsene ikke sprøde i ovnen. Vend de tørre grønkålsblade i olie, salt og peber, spred dem ud på en bageplade – bladene må ikke ligge oven på hinanden.

Bag grønkål og laks i ovnen på 180 grader i 15 minutter – grønkålen skal være sprød, og laksen skal være færdig. 

Varm olie i en pande, steg mango og rødløg – pas på at grønsagerne ikke får for meget, så får sovsen en træls farve. Kom ingefær og kokosmælk i, lad det simre i nogle minutter. Blend sovsen med en stavblender, smag til med salt og peber – sovsen skal muligvis have en tur gennem en sigte.

Rens risene under koldt vand, kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Bring det hele i kog, lad det simre, til det meste af væsken er fordampet – det tager ca. 15-20 minutter. Tag gryden af varmen, lad risene trække i 5-10 minutter. 

Server laks ovenpå kokosris med grønkål og mangosovs til. 
 

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vi vil have laks - straks!
Artikel
Redaktion