fbpx 🍰Lagkage med 🍫chokolademousse og 🍌banan | opskrifter | GastroFun.dk

Lagkage med chokolademousse og banan

Lagkage med chokolademousse og banan
Beskrivelse

Friday-cake... 🤗

Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé... 😍

På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt... ☺️🙌🏻 -

God start på weekenden allesammen! 😘

Udbytte
1 kage
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bananbunde (3 bunde, Ø20cm))
150 g Smør (Smeltet eller flydende smør)
150 g Sukker
4 Æg
3 Moden Banan (Most)
1 dl Mælk
200 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
  Opskriftsgruppe (Karamelmoussé (1 lag, Ø20cm))
  Husblas (3 blade)
100 g Brun farin
25 g Smør
  Opskriftsgruppe (Chokolademoussé (1 lag, Ø20cm))
4 dl Fløde
1 1⁄2 dl Sukker
1 1⁄2 dl Kakao (Usødet)
  Opskriftsgruppe (Chokoladeganache)
1⁄2 dl Fløde
100 g Mørk chokolade (Hakket)
Vejledning

Bananbunde

Pisk smør, sukker og æg luftigt.

Rør de øvrige ingredienser i til fin, jævn dej.

Bag 3 bunde i hver sin springform, cirka 20 minutter pr. bund, eller bag alle bunde i én form og skær dem ud bagefter.

Så skal de have cirka 45 minutter.
Begge ved 200 grader.

Lad dine bunde afkøle.

Placer én bund nederst i en springform.

 

Karamelmoussé

Udblød husblas i koldt vand.

Kom kondenseret mælk, farin og smør i en gryde og varm op til det koger.

Lad det små koge cirka 10 minutter under hyppig omrøring.

Tilsæt 1 dl fløde lidt af gangen.

Tag af varmen og opløs din afdryppede husblas i massen.

Pisk de sidste 3 dl fløde til let skum og vend det lidt ad gangen i den lune karamel.

Hæld det meste af din mousse på den afkølede bund og resten i halvrunde silikoneforme, hvis du vil ha bomber øverst på kagen.

Sæt kage og bomber på køl til moussen er stivnet (1-2 timer). 


Chokolademoussé

Pisk alle ingredienser til en lækker, luftig moussé.

Placer en kagebund ovenpå karamelmousséen og fordel chokolademousséen herpå.

Gem lidt chokolademoussé til pynt.

Put den tredje og sidste bund øverst.

 

Chokoladeganache 

Put fløde og chokolade i en gryde og smelt det sammen ved lav varme til fin, glat ganache.

Hæld ganachen ud over din kage og sæt på køl.

Når ganachen er stivnet, kan du pynte din kage med karamelmoussébomberne, chokolademoussé og toffifee eller andet chokolade.

Have fun! 🤗

Source

Følg min Instagram profil her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Black magic kage
Opskrift
Henriette Kristiansen
Snickerskage
Opskrift
Henriette Kristiansen
Chokolade pavlova
Opskrift
Henriette Kristiansen
Banankage
Opskrift
Susanne